Предприемачество

Първата българка беше избрана за предприемач в глобалната мрежа Endeavor

Computer World

Първата българка беше избрана за член на глобалната мрежа от предприемачи Endeavor по време на 75-тия международен селекционен панел на организацията, който се проведе в София от 23 до 25 октомври.

Българските членове на Endeavor вече са 14, като новите предприемачи в организацията са Райчо Райчев, основател и изпълнителен директор на EnduroSat, проектираща и произвеждаща нано-сателити; Владимир Давчев, създател и мажоритарен собственик на HelloHungry, най-голямата компания за онлайн доставка на храна в България и Румъния; и Зорница Чyгреева, изпълнителен директор на HelloHungry.

Всички кандидати преминават през сложен процес на подбор, който включва интервюта за установяване на техния лидерски потенциал и за оценяване на перспективите за развитие пред техните компании. Към момента Endeavor подкрепя общо 1563 предприемачи от 978 компания в 30 държави. Целта на организацията е да осигури на бизнесмените достъп до глобалната мрежа от пазари, капитал, програми, кадри и обучения.


Първата българка беше избрана за предприемач в глобалната мрежа Endeavor

© Computer World, Computerworld.bg

Международният селекционен панел беше предшестван от конференция Dare to Scale, която се състоя на 23 октомври 2017 г. в София Тех Парк. На събитието присъстваха повече от 200 топ предприемачи, мениджъри, бизнес лидери и инвеститори от 27 страни. Специален гост-лектор беше бившият български президент Росен Плавнелиев. На конференцията стана ясно, че предприемачите от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) ще могат да използват разрастващата се структура на Endeavor  като платформа, чрез която да споделят общи предизвикателства и възможности за развитие.

„През тази седмица с наши усилия успяхме да позиционираме още по-добре България на картата на световното предприемачеств“, отбеляза Момчил Василев, изпълнителен директор на на Endeavor Bulgaria. Той определи събитието като „първата мащабна Endeavor конференция в България“ и подчерта, че това е и първият международен селекционен панел на глобалната организация в страната ни.  „Планираме тази конференция да се развие в акселераторска програма за компании с голям потенциал от региона“, допълни Василев.

Офисът на организацията в България започва работа през юли 2015 г., като това е едва третият офис в Европа, другите два са в Гърция и Испания. Endeavor България е подкрепяна от борд на директорите, съставен от 12 доказани предприемачи и бизнес лидери в различни направления.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X