Предприемачество

ИКТ агенцията на НАТО организира конкурс за малки и средни фирми

Владимир Владков

Конкурс за малки и средни предприятия и за организации от академичните сред организира Агенцията по комуникации и информация NCI на НАТО. Te ще получат възможност да представят свои върхови технологични постижения пред лидерите на НАТО и правителствени ръководите, изпълнителни директори и специалисти от индустрията и кибер отбраната, съобщават от Алианса.

Задълбоченото обучение и квантовите технологии ще имат огромно значение при разработката на инструментите за кибер защита от следващо поколение, заявяват от НАТО. - „Затова ние търсим нови технологии, които са готови за демонстрация и за внедряване в потенциални решения, а също така новаторски подходи и нови индустриални партньори в тези технологични сфери“, допълват от организацията.

Предложенията за участие в конкурса се изпращат до 22 септември 2017 г. На 8 избраи фирми и/или академични организации ще бъде предложено да покажат своите решения на симпозиума на НАТО по информационна сигурност NIAS'17, която ще се проведе в белгийския град Монс от 17 до 19 октомври тази година.

Симпозиумът на НАТО по информационна сигурност NIAS'17 ще се проведе в белгийския град Монс от 17 до 19 октомври 2017 г. Снимка: NCI NATO

В конкурса се допускат малки и средни фирми и академични организации от 29-те страни, членки на НАТО. Желаещите да се включат в него трябва да изпратят по е-поща (на industryrelations@ncia.nato.int) информация, включваща име на компанията, в която страна, член на НАТО, е регистрирана, бизнес профил на компанията/ академичния отдел, контактна информация. Освен това заявлението трябва да се опише предлаганата технология и в коя от двете области ( Deep learning или квантови технологии) е тя, както и уникални аспекти на решението и как може да помогне на НАТО.

Експертен екип на агенцията NCI ще разгледа кандидатурите и ще избере осемте победителя, които ще представят решенията си на конференцията в Белгия. На нея се очакват 1400 делегати, 90 фирми изложители, 30 важни презентации и 20 работни семинари с практическо обучение. Сред техните теми са защитата на свързания войник, изкуственият интелект и машинното обучение в бъдещата кибер защита, защита на SCADA системи, средства за блокиране на физическо проникване в оптични мрежи и други.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X