Предприемачество

Experian България ще тества и конфигурира SaaS решения + ВИДЕО

Computer World

Experian разработва нов модел за предлагане на аналитични решения, който да позволи на малките и средни компании да имат достъп до услуги, които досега са ползвани от големи банки и корпорации. Това ще доведе до разширяване на пазара на услуги, които компанията предлага, с въвеждането на нов сегмент. Предоставянето на Software as a Service (SaaS) ще се тества и конфигурира от екипите на Experian в България, съобщиха от дружеството на 7 юни. 

„Бизнесът се развива и днес виждаме, че малките и средни предприятия искат да имат достъп до работещи инструменти за взимане на решения, за да се конкурират с големите играчи в съответния сектор. В същото време, те не искат или не могат да правят големи инвестиции, затова им трябва нещо извън стандартните решения, което да е бъде достатъчно ефективно“, сподели Ейми Шалфен, глобален директор „Обслужване и доставка на аналитични решения” в Experian. 

SaaS е модел от типа еднo-към-много, където Experian ще хоства софтуера и ще го предоставяме на клиентите през интернет. Екипът в българския офис ще тества новото решение, като проектът стартира на 1 юли. Процесът ще включва писане на сценарии и автоматизация. Ще се използват технологии като Cucumber, Gherkin и Selenium. 

„Има няколко предизвикателства, но в екипите ни работят специалисти, които обичат да излизат извън границите на комфорта, за да създадат нещо ново“, коментира Милен Стефанов, старши QA инженер в Experian. 

Освен тестването на приложението, в България ще се прави конфигурирането на софтуера. 

„Това наистина е една нова технология, която ще трансформира пазара на аналитичните решения и в бъдеще ще стане стандартен модел за работа в индустрията“, каза Александрина Гиндева, мениджър „Бизнес анализи” в Experian. 

Технологията SaaS помага и за разгръщане на иновациите, като улеснява доставянето на подобрения на продуктите чрез непрекъснато разработване на софтуер на една обща платформа.

Можете да научите повече за SaaS във видеото.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X