Предприемачество

Трима български предприемачи бяха включени в мрежата на Endeavor

Владимир Владков

Пресиян Каракостов, основател на базираната във Варна PubGalaxy, и Виктор Викторов и Васил Георгиев, създатели на MyMall, вече са част от световната мрежа на предприемаческата организация Endeavor. Те са приети на 71-ия международен селекционен панел в Лондон, като са били посочени от българския офис на организацията.

Селекционните панели са финалната фаза от детайлния процес на подбор, през който преминава всеки предприемач, желаещ да се присъедини към Endeavor. Кандидатите се явяват на серия интервюта, за да бъде установен лидерският им потенциал и желанието им да подпомагат развитието на предприемаческата екосистема, както и за да бъдат оценени перспективите пред компаниите им да растат значително в бъдеще. Интервютата се провеждат от ментори и членове на борда на директорите на глобалната предприемаческа организация, обясняват от Endeavor България. България е едва третата страна в Европа с местен офис след Гърция и Испания.

Като част от мрежата на Endeavor Пресиян Каракостов, Виктор Викторов и Васил Георгиев ще получават достъп до експертизата на 3000 бизнес лидери и ментори от цял свят, както и до редица услуги, насочени към подобряването на стратегията им за растеж и оптимизирането на бизнес процесите на ръководените от тях компании. Endeavor ще помага на PubGalaxy и MyMall за привличане на клиенти и партньори, както и за финансиране.


Трима български предприемачи бяха включени в мрежата на Endeavor

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Компанията PubGalaxy предлага комбинация от консултантски услуги и продуктова платформа за оптимизиране на приходите от реклами за премиум издатели. MyMall е онлайн магазин за облекла, обувки и спортна екипировка, развиващ дейност в България, Гърция и Румъния.

PubGalaxy и MyMall са най-големите български компании в мрежата на Endeavor към момента, обясняват от българския офис на организацията. „Бизнес лидерите, които провеждаха интервютата в Лондон, останаха изключително впечатлени от създателите на PubGalaxy и MyMall. В дългия процес до самия финал Пресиян Каракостов, Виктор Викторов и Васил Георгиев доказаха, че притежават Endeavor в своето ДНК и всички в организацията са горди и се радват, че те вече са част от световната ни мрежа, коментира Момчил Василев, изпълнителен директор на българския офис на Endeavor. - Българските предприемачи в Endeavor са доказателство, че България има огромен предприемачески потенциал, който трябва да бъде насърчаван и подкрепян. Присъствието на Пресиян Каракостов от варненската PubGalaxy е доказателство за значим потенциал и извън София“, допълва Момчил Василев.

С избора на Пресиян Каракостов, Виктор Викторов и Васил Георгиев, българските предприемачи в глобалната мрежа на Endeavor вече са 10, а българските компании - 7. Останалите участници в предприемаческата мрежа са:

  • Петър Митев, съоосновател на Chaos Group;
  • Любомир Янчев, съосновател на MClimate, най-младият предприемач в Endeavor, който заедно със своя партньор Цани Събев внедриха на световния пазар ycтpoйcтвoтo Melissa зa диcтaнциoннo yпpaвлeниe нa климaтици;
  • Юлиан Софрониев от Biodit, която разработва биометрични технологии за системи за сигурност и контрол на достъп;
  • Венелин Димитров от SoftGroup, компания с пълно сериализационно софтуерно и хардуерно решение за фармацевтични компании и подизпълнители;
  • Симеон Луков и Николай Недев, съоснователи на технологичната Browswave, която предлага иновативен софтуерен продукт за производители и търговци на потребителска електроника и бързооборотни стоки.

Endeavor предоставя на селектираните предприемачи достъп до пазари, капитал и талант в мрежата си от над 3000 ментори и инвеститори на световно ниво. Предприемачите от мрежата на Endeavor са създали над 650 000 работни места и само за 2016 г. са генерирали приходи от над 10 млрд. долара. Фокусът на Endeavor е върху компании, които вече са успешни в това, което правят, но имат нужда от допълнителна експертиза, контакти, капитал и ресурси, за да предприемат следващата стъпка в своето развитие.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X