Предприемачество

Българските предприемачи вече имат свое интернет шоу

Computer World

 Интернет видео шоу, посветено на стартирането и развитието на успешен бизнес в реални български условия, вече е онлайн. То се нарича Startup Show и е дело на предприемаческата организация Фондация Стартъп. Предаването ще бъде достъпно свободно на собствен уебсайт, в различни социални канали, както и в партньорски медийни сайтове, обясняват създателите

Startup Show ще бъде с образователен характер, ще популяризира стартирането на собствен бизнес сред аудиторията и ще отговаря на множество въпроси, свързани с измислянето на подходяща бизнес идея, създаването на фирма, изграждането на перфектния екип, финансирането на проекта и много други аспекти, интересуващи предприемачите. Гости ще бъдат успешни бизнесмени, чиито истории ще вдъхновяват по-неопитните зрители да създадат собствени проекти и да реализират мечтите си, обещават от фондацията.

Водещ на предаването е един от технологичният предприемач Ивайло Христов. Епизодите ще бъдат между пет и десет минути и „ще са изпълнени както с хумор, музика и забавни моменти, така и с показателни примери от българската еко система“.

„Предприемаческата общност в България днес се развива с бурни темпове. Вече съществува добре изградена екосистема, включваща фондове за рисково финансиране, преакселератор, редица организации, събития и обучения. Не липсват и примери за успешни български стартъп проекти, разпознаваеми на международната сцена – посочва Христов. – На този етап обаче общността се развива предимно в София, а ние сме убедени, че талантливи и целеустремени хора има в цяла България. Затова желанието ни е да пренесем магията на предприемачеството във видео формат, който е достъпен за аудиторията във всеки град.“

Христов е дългогодишен предприемач, създател на българо-датската компания Комфо, за която работят над 70 души в офиси в три държави, а сред клиентите й са Nike, Sony и Microsoft. Той е основател и на ИТ общността DEV.BG. Също така той преподава предприемачество, ментор е на редица стартиращи компании и активно насърчава младите предприемачи. Не на последно място той е носител е на награди като „Млад предприемач на годината“, „Next Generation предприемач“ и др.

В новото предаване Ивайло ще има колега – водещ, който във всяко издание ще бъде различен участник в предприемаческата екосистема. Във всеки епизод ще участват инвеститори и експерти със сериозен опит в развитието на бизнес.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X