Предприемачество

11 български фирми ще участват в CeBIT 2017 в Хановер

Computer World

Общо 11 български компании ще участват в тазгодишното издание на традиционната международната изложба за информационни и комуникационни технологии CeBIT в гр. Хановер, Германия, която ще се проведе в периода 20-24 март 2017 г.

В рамките на изложението Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира българския национален щанд, в който участие ще вземат девет български малки и средни предприятия от ИКТ сектора. На националния щанд ще бъдат представени компаниите ARFID - София, CLEAN CODE FACTORY - София, Devision - София, Entegra - Варна, Extensa Web Development - София, Findy - София, INFOSOURCE BULGARIA - София, PRO SMART - София, и SMART TECH SYSTEMS – Пловдив. 

От Smart Tech Systems съобщиха, че ще направят световна премиера на продукта си за електронно меню за хотели и ресторанти на CeBIT 2017. Quick Orders e софтуерна платформа и мобилно приложение, посредством които клиентите могат сами да заредят електронно меню на телефона си, да повикат сервитьор или да направят своята поръчка напълно автономно, без да се налага да чакат някой да дойде и да ги обслужи. Менюто поддържа над 10 световни езика, и по този начин премахва езиковата бариера. Quick Orders е изцяло български продукт и е безплатен за неговите ползватели. Регистриран е в европейското патентно ведомство, като съвсем скоро предстои регистрация и в САЩ.

Всички разходи, които по първоначални разчети възлизат на около 2 500 лв. – самолетни билети, хотелско настаняване, застраховка, вътрешен трансфер и дневни, са за сметка на участниците в националния щанд. На регистрираните участници допълнително ще бъдат изпратени информация с финансовите параметри и подробна програма на посещението.

С отделни щандове, извън националния такъв, на технологичното изложение участват бургаският дистрибутор на решения за ИТ сектора KOMAKS (зала 14, щанд J47) и казанлъшкото Promet Safe (зала 16, щанд F62), част от групите фирми “ПРОМЕТ”, които са сред водещите в производството на сейфове и метални офис мебели в Източна Европа.

CeBIT се провежда ежегодно от 1986 г. На изложбата се представят най-новите постижения в развитието на ИКТ сектора, новите тенденции и привличането на инвестиции в сектора. На изданието през 2016 г. са участвали 2960 изложители на 247 500 кв.м. изложбена площ и с около 176 795 делови посетители. С национални щандове са били представени над 71 държави.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X