Предприемачество

5 стартъпа участват в програма за цифрови иновации в здравеопазването

Computer World

Пет стартиращи компании в сферата на дигиталните решения, насочени към грижите за здравето, официално започват участието си в програмата “Grants4Apps Accelerator 2015” на Bayer Healthcare.

Петте стартъпа официално се нанасят на територията на “Grants4Apps Accelerator” в централата на фармацевтичното подразделение на компанията в Берлин. Всяка от стартиращите компании получава финансова помощ в размер до 50 000 евро. Компаниите ще прекарат времето до края на месец ноември на територията на акселератора в Bayer, за да доразвият своите дигитални проекти в области като изследвания на хормони, придържане на пациентите към предписаното лечение, модели на дишането, клинични изпитвания и недостиг на витамини. През това време старши мениджъри от Bayer и външни експерти ще окажат подкрепа на стартиращите компании за по-нататъшното развитие на техните бизнес модели.

Петте избрани компании са от пет различни държави и от три континента: MediKeep OÜ от Естония, Sendinaden Limited, организирана от вътрешни предприемачи от структурата на Bayer в Китай, Serona (осъществяваща дейност под шапката на Hack My Hormones, Inc.) от Съединените американски щати, Viomedo UG от Германия, и Vitameter Inc. от Канада. За първи път две от стартиращите компании ще използват и лабораторните съоръжения в CoLaborator на Bayer Healthcare, тъй като се нуждаят от допълнителен капацитет, за да могат да тестват концепциите си в реалния живот.

Инициативата подкрепя дигиталните иновации в областта на здравеопазването, като подпомага стартиращи компании. С подкрепата на водещата компания в сферата на здравеопазването и производството на лекарствени продукти, пет стартиращи фирми в областта на дигиталните технологии в здравния сектор от целия свят ще усъвършенстват своите бизнес идеи и стратегии за иновативен софтуер, хардуер и технологии за лекари и пациенти, както и за потребители в сектора на грижите за здравето.

„Развълнувани сме, че програмата “Grants4Apps Accelerator 2015“ е толкова добре приета: броят на кандидатурите тази година е три пъти по-голям от предходната година, заяви Йоханес Шумбел, главен ИТ директор в Bayer Healthcare.

Bayer получи повече от 200 предложения с идеи в областта на дигиталните технологии в здравеопазване от кандидати от повече от 48 страни, заявили желание да участват в програмата “Grants4Apps Accelerator 2015”. Особено силно представяне имаше на предложения от Европа и Северна и Южна Америка, но също така имаше много кандидатури от Азия, и най-вече от Китай. Нов елемент в програмата е, че служители на Bayer бяха насърчени да основат свои компании и да подадат предложения със свои бизнес идеи. В оценяването на всички получени кандидатури участваха старши експерти от Bayer Healthcare, като предложенията бяха оценявани въз основа на тяхната зрялост, съществуващ прототип и екип, както и според обвързаността им със сферите на интерес за Bayer.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X