Предприемачество

Създаден в България стартъп спечели финансиране от StartupBootcamp

Computer World

Създаденият в България стартъп StoreGecko спечели финансиране от акселераторската мрежа StartupBootcamp в категорията „E-commerce“. Финалното събитие на надпреварата се състоя в Амстердам, Холандия, 9 септември 2015 г. На него са били обявеини 10-те компании, от общо 700 кандидатствали, които ще получат финансиране.

StoreGecko е основан от датчанина Ян Андерсън, който има над 20-годишен опит в разработване на електронни магазини. От 2012 г. живее и работи в България. Компанията предлага SaaS (software as a service) платформа, която помага на електроните магазини, направени на Magento, да създават и управляват по-лесно и бързо своите продукти.

„Изключително сме доволни от признанието и оценката на хората от StartupBootcamp. Това показва, че продуктът ни ще може да се развие още повече – споделя Андерсън. – Екипът ни е силно мотивиран и сега ще работи с удвоени усилия. Влизането ни в Startupbootcamp E-commerce ще помогне на Сторгеко /StoreGecko/ да промени света на PIM в електронната търговия. Стигнахме дотук с много работа и най-отговорната част от пътуването предстои.“

StartupBootcamp е глобална мрежа акселератори с програми от различни индустрии. Те се провеждат в световни иновативни центрове, където стартъпите прекарват 3 месеца, срещайки се с топ ментори, инвеститори и партньори от над 30 държави.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X