Предприемачество

pCloud привлече инвестиция от $3 млн

Computer World

Българската компания pCloud, която предоставя облачни услуги за съхранение, управление и споделяне на файлове, обяви, че е привлякла инвестиция на стойност $3 млн. Финансирането ще бъде използвано за експанзия на нови пазари.

“Разполагаме със солидна клиентска база в Европа и Азия и имаме желанието да се разширим към нови пазари", заяви в блога на pCloud нейният CEO Тунио Зафер.

Инвестицията ще помогне на компанията да популяризира допълнително своите основни услуги pCloud Business и pCloud Crypto.

На 30 юни pCloud се похвали, че има над 2 млн потребители - успех, постигнат за по-малко от две години.


pCloud привлече инвестиция от  млн

© Computer World, Computerworld.bg

В началото на тази година компанията премести централния си офис от София в Швейцария поради централната локация на страната в Европа, добрата ѝ бизнес среда и репутацията ѝ по отношение на секретността на информацията “Този ход е следващата логична стъпка за компанията като част от нашата стратегия за глобална експанзия. Централният офис в Швейцария ще ни помогне за международната полулярност, да увеличим глобалния си обхват и да подобрим сигурността на услугите си”, коментира тогава Тунио Зафер.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X