Предприемачество

Над 240 младежи кандидатстваха в Академия Иновация в действие

Computer World

Над 240 кандидати от цяла България и чужбина събра Академия „Иновация в действие”. Младите хора имат желани да развиват идеи и проекти по основните теми на академията: устойчиво развитие на средата около нас; здравословен живот и безопасност; технологични иновации за устойчиво развитие. На 30 март започва вторият етап от социално-отговорния проект на „Солвей Соди“ АД, където в рамките на месец в София и Варна ще се проведат работилници за иновативни проекти, съобщиха на 27 март организаторите на инициативата.

Академията е отворена за всички студенти или завършили висше образование през последните пет години, които имат интерес към областта на практическите иновации.

Второто издание на академията се радва на 50% по-висок интерес от пилотната част на инициативата през 2012-2013 г. Специално заради повишения интерес и големия брой кандидати с добри резултати на теста, организаторите съобщиха, че увеличават бройката на допуснатите участниците и откриват по 10 допълнителни места за работилниците в София и Варна. Най-много студенти, записали се за участие в академия „Иновация в действие” са от Нов български университет, СУ „Климент Охридски”, УНСС, ИУ – Варна, ЮЗУ и ВТУ. Интерес е проявен и от студенти в чуждестранни университети от Австрия, Гърция, Италия, Холандия и Швеция.

„Целият екип на „Солвей Соди” е щастлив да види ентусиазма и проактивността в младежите, които имат желание да останат тук и да променят средата, в която живеем. Благодарение на работилниците този стремеж към развитие ще бъде утвърден и младите иноватори ще се научат как да бъдат предприемачи”, коментира големия брой желаещи да участват в работилниците Спирос Номикос, изпълнителен директор на „Солвей Соди” АД.

По 35 души в София и Варна ще участват в работните сесии по иновации, а младежите извън тези градове ще имат възможност да развиват проектите си въз основа на онлайн материали от сесиите. Работилниците дават възможност на участниците да получат знания и умения за устойчиви иновации, както и да повишат мотивацията и увереността си за реализацията на проектите. По време на обучението лекторите ще предложат на участниците различни техники за генериране, оценка и рафиниране на идеите, анализ и оценка на потенциала за пазарна реализация, изграждане на устойчив бизнес модел чрез моделиране на пазарния подход, ключовите ресурси и дейности, необходими за реализацията на проекта.

Победителите с най-добрите проекти ще бъдат обявени в края на месец май 2015 г. Те ще спечелят награди, свързани с обучение по иновации и предприемачество. Първата награда е пълна стипендия за лятна програма в Solvay University в Брюксел, втора награда: пълна стипендия за магистратура „Иновации, предприемачество и финанси” във ВУЗФ, и трета награда: работилница от портфолиото на The Business Institute. Тази година отличените в Академия “Иновация в действие” ще получат и менторство за период от шест месеца. Ментор на участника с първа награда ще бъде г-н Номикос, мениджър за 2014 г.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X