Предприемачество

Международният съюз по далекосъобщения с конкурс за иноватори

Computer World

До 3 ноември 2014 г. млади предприемачи в сферата на ИТ, които са на възраст между 18 и 30 г., могат да участват в конкурс на Международният съюз по далекосъобщения и Института за електроинженери и инженери в Ню Йорк, съобщават от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Целта на конкурса е да се намерят най-добрите идеи за нови предприятия и иновации, свързани с използването на интернет за подобряване на живота на хората по целия свят. Проектите за участие в него трябва да са свързани с областите икономика, селско стопанство, управление на водните ресурси, транспорт, прогнозиране на евентуални вирусни огнища или болести.

В конкурса могат да участват младежи от 193-те страни-членки на Международния съюз по далекосъобщения. Наградният фонд е под формата на финансиране на идеи и ще бъде разпределен за създаването и разрастването на стартиращи фирми.

Победителите ще бъдат поканени на Световното телеком изложение 2014, който ще се проведе в Доха през декември т.г. Там те ще могат да споделят своите иновативни идеи и ще могат да вземат участие в семинари по предприемачески умения.

Повече информация може да бъде открита на следните уеб адреси: https://ideas.itu.in и http://telecomworld.itu.int/take-Dart/innovate.

България се присъединява към Международния съюз по далекосъобщения през 1880 г. Страната ни активно участва в дейността на организацията и популяризира инициативите й, сред които е и конкурсът за иновативни предприемачи, посочват от МТИТС.

Състезанието е част от инициатива на Международният съюз по далекосъобщения за подкрепа на млади иноватори, която се провежда от 2011 г. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X