Предприемачество

Астронавтите също плачат: Стартъп разговор от Predpriemachite.com

Computer World

Астронавтите също плачат, Стартъп разговор №25Тази седмица ще ви представя не един, а два стартъп разговора от българската подкаст станция Predpriemachite.com! Уви, причината не е невероятно интересна, просто миналата седмица не остана време и за това, после дойдоха празниците, но сега се завръщаме към сериозността. По-миналата седмица обаче наистина нямаше предаване.

В предпоследния Стартъп разговор, озаглавен Астронавтите също плачат, домакините Борис Христов и Николай Начев насочиха вниманието си, с немалка доза хумор, към първото мобилно приложение за тройки (не за карти, а за групов секс) 3nder и новото мобилно приложение Nonoise, което показва тихите места в града и как шума влияе на здравето - и двете са дело на българина Димо Трифонов, който живее в Лондон. В допълнение те обърнаха внимание и на първия успешен по-голям български Kickstarter проект – Halfbike (който мина целта си на косъм), както и на два неуспешни български проекта в Indiegogo, на интервюто на Любен Белов в Дневник и на коментарните тролове. Освен това говориха за новия словенски хит при апликациите за споделяне на снимки – Povio, както и за 2-3 български стартъпа за онлайн храни, доставки и индустрията като цяло.

Разбивка на епизода:

1:42 Добри момчета – тройки за секс и безшумни места по градовете.

15:15 Halfbike – български проект за ново колело, който се финансира през Кикстартър (и успя в последния момент да събере $81 769 при $80 000 цел).

21:20 Други два български проекта, които набират капитал чрез crowdfunding, за да демократизират гласуването и щорите – Votefront и Jalousier, както и малко фън с нашите любимци от Jaktogo.

45:51 Интервюто с Любен Белов от LAUNCHub, коментарни тролове, Нетинфо, както и дискусия за правене на бизнес от България в България или от България за целия свят.

1:10:50 Словенската фото апликация Povio е новият хит от YCombinator.

1:18:00 15 стартъпа от Източна Европа за храни и напитки – говорим за българските Take-a-cake и Murzelivo, както и за индустрията на онлайн доставки на храни в България.

Актуализация

1:31:30 Атанас Атанасов и таблетът за незрящи

1:35:30 Cofounder.bg и Ясен Славов

1:40:30 Измамната кампания на HealBe в Indiegogo

Викания

1:48:40 Васил

1:49:21 Камен и farmhopping.com

1:50:35 Ивайло Димитров и Северна Корея

Препоръки

1:57:20 The hard thing about hard things: Building a Business When There Are No Easy Answers – Ben Horowitz

2:00:50 Някаква препоръка-виц-народна мъдрост от Ники

Приятно слушане!

Тихомир Иванов

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X