Предприемачество

Демократизация: Стартъп разговор от Predpriemachite.com

Computer World

Тихомир Иванов

Слушали ли сте някога подкаст? Това е тип Интернет радио, който е много популярен в САЩ (там много хора прекарват едва ли не половината си живот пътувайки, а какво друго да правиш, освен да слушаш нещо). В нашите географски ширини обаче подкастовете не само далеч нямат тази популярност, ами и много хора дори не са чували тази дума. Същевременно подкастовете обикновено са много интересни и ценни, защото ги правят ентусиасти, а ентусиазмът често води до добри резултати.

Дотук нищо ново. Освен може би думата "подкаст" за колцина. Но днес имаме и новина. И тя не е, че можете да слушате подкастове, нито че можете да слушате и български подкастове (макар че и това със сигурност е новина за някои от вас). Новината днес е, че вече можете да слушате български подкаст и в рубриката "Предприемачество" на сайта ни! Става въпрос за предаването "Стартъп разговор" от подкаст станцията Predpriemachite.com, създадена в средата на 2013 г. от предприемачите Борис Христов и Николай Начев.

Настоящият "Стартъп разговор", озаглавен "Демократизация", който е 18-и поред от старта на подкаста досега, записахме през уикенда (с мое участие) и беше публикуван на 18 февруари.

Ето разбивка на епизода:

02:43 – Новини от България: Storpool със Серия А финансиране (02:53), някои от новите инвестиции на Launchub и философстване около инвестиционната им философия (09:19), българската летяща кола от Пловдив (35:28), мобилното приложение за викане на такси TaxiMe (45:30)

1:04:55 – Новини от Източна Европа: FaceRig, 3D лица за онлайн чат (1:05:08), BellaBeat, апаратче и социална мрежа за бременни в едно (1:13:15), CGTrader, пазар за 3D форми, които да си произведем в къщи (1:21:30), BTC-E, българска биткойн борса? (1:31:25), някои успешни кампании в Кикстартър (1:40:15)

2:10:30 – Препоръки: DuolingoFlappy Bird MMOWithout their permission

2:19:38 – Актуализация, прогрес, обновление, update: JobioMelissa, пре-акселераторът на Старт ит смарт, Уча.се с абонаментни планове

2:30:17 – Предстоящо: шести апликационен прозорец на Eleven

Линкове, споменати в епизода:

Летяща кола в Калифорния Terrafugia

Джаджа, подобна на Chipolo

Приятно слушане!

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X