Предприемачество

Мтел пусна мобилно приложение за поръчка на такси

Владимир Владков

Онлайн поръчка на такси добави към иновативната си услуга Mtel Taxi Manager Мобилтел, година, след като предложи платформата на таксиметровите компании и техните клиенти.

Онлайн поръчката на такси става чрез приложението GSMTAXI.BG или чрез сайта www.gsmtaxi.bg, обясняват от Мтел. Чрез тях клиентът посочва адреса, на който трябва да пристигне колата, както и желаната дестинация за пътуване. Освен това той може да избере една от изброените таксиметрови компании, които работят с Mtel Taxi Manager, а до пристигането на таксито, проследява неговата позиция по всяко време. „Wi-Fi връзката в таксито, осигурена от Мтел, позволява на клиентите да сърфират свободно, докато пътуват", добавят от телекома.

С помощта на платформата Mtel Taxi Manager таксиметровите фирми могат да организират всички свои бизнес процеси. Всяко такси, снабдено с иновативната система, разполага с таблет с GPS и приложение, позволяващо предотвратяване на измами, избягване на задръстванията или технически проблеми. Услугата премахва необходимостта от радиостанции, като обработва и изпраща поръчки, районира и разпределя шофьорите, твърдят от телекома. Месечната такса включва таблет, неограничени разговори в група, неограничен мобилен интернет трафик и софтуерни лицензи за програмите TaxiDriver + TaxiDispatcher. Разговорите извън групата са ограничени, а месечната такса не включва допълнителни софтуерни разработки и окабеляването на автомобилите.

В момента таксиметровите компании, които работят със системата Taxi Manager в София, са „Такси С Експрес", „Mтакси", „Евролийз такси" и „И Такси". Фирмите в страната, доверили се на иновативната платформа, са „Такси 1" в Пловдив, „Алфа такси" и „Омега такси" във Варна, „Кепитъл Такси" в Бургас, „Папи такси" в Перник, „Ок такси" в Гоце Делчев, такси „Сити Инвест" във Велико Търново, „Омега такси" в Горна Оряховица, „Юнион такси" в Русе, „Сити такси" в Шумен и „Такси Диана" в Ямбол. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X