Предприемачество

Yahoo придоби сайта за споделяне на съдържание Snip.it

Computer World

Yahoo придоби американския стартъп Snip.it, който притежава едноименен сайт за откриване и споделяне на съдържание. Сайтът вече е недостъпен заради сделката, но потребителите могат да свалят съдържанието си от него до 21 февруари, след което всичко в Snip.it ще бъде изтрито.

Финансовите условия по придобиването не бяха оповестени.

Развълнувани сме от възможността да развием визията на Snip.it в по-голям мащаб в Yahoo!. Въпреки че не можем да споделим детайлите относно това, което ще създаваме, се вълнуваме за възможността да изведем социалните новини до нови, вълнуващи висоти в Yahoo!“, заявиха от младата компания.

Сделката изглежда е част от тенденцията Интернет компании да придобиват стартъпи повече заради техния талантлив персонал, отколкото заради бизнеса или технологиите им.

През декември Yahoo придоби младата компания за видеочат OnTheAir, като целта на Yahoo беше точно да привлече талантите от фирмата, а не самата услуга, която беше прекратена.

През октомври Yahoo купи Stamped – мобилно приложение за препоръки на неща, като ресторанти или книги. Веднага след това неговото предлагане също спря.

IDG News Service Бангалор

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X