Предприемачество

Облачният счетоводен софтуер QuickBooks Online вече се използва в 130 страни

Computer World

Цената на QuickBooks Online започва от $12,95 месечно, като за всеки вариант на облачния софтуер има 30-дневен безплатен тестОблачният счетоводен софтуер QuickBooks Online вече официално се използва в 130 страни, съобщиха разработчикът на софтуера Intuit. Това е възможно благодарение на конфигурационните опции, които помагат на предложението да работи според местните данъци, език и други особености, заявиха от компанията на 18 септември.

Глобалната наличност на онлайн софтуера, който е предназначен за компании с под 20 служители, бе факт още през юли, но от Intuit предпочетоха да изчакат, за да видят дали стартът ще е успешен и дали няма да излязат някои непредвидени проблеми, сподели Алекс Линтнър, президент на отдела за глобален бизнес на Intuit. Ранният интерес е бил силен и вече облачният счетоводен софтуер се използва в 130 страни. Колко компании обаче използват QuickBooks Online в тези 130 страни все още не е публично известно. „Засега не искаме да говорим за броя на потребителите, но бяхме положително изненадани“, каза Линтнър, добавяйки, че има особено силен интерес в Индия, Германия и Саудитска Арабия. В страните, където търсенето досега е било най-силно, Intuit ще се постарае допълнително да оптимизира за търсачки своето предложение.

QuickBooks Online сега може автоматично да разпознае географското местоположение на клиента и да направи някои съответни промени, но неща като местните данъци трябва да се настройват ръчно.

Операциите на софтуера като услуга продължават да бъдат ръководени от център за данни в Куинси, Вашингтон, но Intuit ще добави допълнителен капацитет по други начини, ако е необходимо.

Важно е да се отбележи, че засега възможностите на QuickBooks Online са малко по-тесни от десктоп версията на софтуера, но пък облачната версия позволява и достъп през Android, iOS и BlackBerry.

Цената на QuickBooks Online започва от $12,95 месечно, еднаква е за всички страни и се калкулира в долари. За всеки вариант на облачния софтуер има и 30-дневен безплатен тест.

Преди глобалната наличност QuickBooks Online бе достъпен само в няколко страни. Любопитно е, че софтуерът като услуга бе стартиран още преди 10 години в САЩ специално за определени компании, които още тогава са искали да използват QuickBooks онлайн.

IDG News Service Бостън

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X