Корпоративни Комуникации

TP-Link представи 11ad рутер и 3 LTE телефона Neffos

Владимир Владков

Маршрутизатор, който работи по стандарта Wi-Fi 802.11ad, и 3 нови LTE телефона представи за първи път в България TP-Link. Компанията, която тази година чества 20-годишен юбилей, вече ползва новата си марка и корпоративна визия, пусна смартфони с марката Neffos, обяви и нова стратегия за разрастване на продуктовото портфолио за интелигентни домове.

”След 20 години ексклузивно присъствие на пазара, от които 5 в позицията на световен лидер, излизаме с нова стратегия, която извежда на преден план умните устройства, за да отговори по-добре на изискванията на съвременните клиентите и техния свързан начин на живот. TP-Link е единствената компания производител на безжично оборудване, която проектира, тества и произвежда продуктите си самостоятелно. Този факт отразява надеждността, качеството и цената на нашите продукти“, заяви Хермес Сонг, регионален директор на TP-Link.

„Богатият опит натрупан до момента ни помага да разширим продуктовата си гама и да добавим нова категория умни устройства за интелигентни домове, смартфони и аксесоари“, допълни Ана Чакърова, бизнес мениджър на TP-Link за България.


TP-Link представи 11ad рутер и 3 LTE телефона Neffos

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Маршрутизаторът Talon AD7200 е първият рутер от стандарта Wi-Fi 802.11ad на компанията. Той работи както в стандартните честотни обхвати 2,4 и 5 GHz, така и в диапазона около 60 GHz. За целта устройството разполага с 8 антени с голяма мощност, като специално в 60-GHz обхват антената е съставена от 32 миниантени, създаващи специален антенен масив, който насочва Wi-Fi сигналите към безжичните устройства в стаята и им осигурява най-добро покритие. Новият 60 GHz обхват предоставя пропусквателен капацитет до 4,6 Gbps и се ползва предимно за поточно 4К видео и игри. Talon AD7200 работи с технологията MU-MIMO 11ac, чиято производителност е 2,5 пъти по-добра от 11ac и гарантира поддържането на множество връзки, позволяващи разнообразни възможности за игри и поточни забавления, обясни Сармис Попепску, технически координатор в TP-Link Румъния.


TP-Link представи 11ad рутер и 3 LTE телефона Neffos

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Маршрутизаторът разполага с четири порта Gigabit Ethernet, WAN портът също е гигабитов, а двата USB порта поддържат USB 3.0 и работят с принтери и твърди дискове. Процесорът е двуядрен тип „система в чип“ (SoC) с тактова честота 1,4GHz. Технологията за динамично формиране на лъчи (beamforming) увеличава производителността и осигурява по-силен и надежден сигнал.

Компанията показа и първата си серия смартфони, която включва три LTE модела от висок, среден и нисък клас, с две SIM карти, които работят с Android 5.1.


TP-Link представи 11ad рутер и 3 LTE телефона Neffos

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Моделът от висок клас Neffos C5 Max е с 5,5 - инчов IPS екран с резолюция Full HD (1080p) и 64-битов 8- ядрен процесор MediaTek MT6753, с тактова честота 1,3GHz. Той разполага с 2GB RAM памет, капацитет за съхранение 16 GB и слот за microSD карта до 32GB. Основната камера на Max C5 е 13-мегапикселова, а предна 5MPx камера е подходяща за широкоъгълни селфита. Литиево-полимерната батерия е с капацитет 3045mAh, а корпусът на телефона е изработен от поликарбонат.

Средният клас модел Neffos C5 е с 5-инчов IPS HD (1280p) екран и 64 битов 4- ядрен процесор MediaTek MT6735, с тактова честота 1,3GHz, И той разполага с 2GB RAM памет, капацитет за съхранение 16GB и слот за карти, разпознаващ до 32GB microSD карти. Основната му камера е с по-малка резолюция от 8MPx, с интелигентен режим и 30 филтъра, както и двойна LED светкавица, а предната камера е същата - 5MPx.

Третият нов модел Neffos C5L е с 4,5 инчов екран с резолюция FWVGA (854x480p), 4 ядрен процесор Snapdragon 210 с тактова честота 1,1GHz. RAM паметта е 1GB, а капацитетът за съхранение от 8 GB също може да бъде разширен до 32GB с microSD карта. В този стартов модел основната камера е 8MP, а предна камера – 2MP. Батерията е 2000mAh.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X