Корпоративни Комуникации

IDC: TP-LINK запазва лидерството на WLAN пазара с 42,9% пазарен дял

Владимир Владков

С 42,9% пазарен дял по брой продадени безжични устройства за третото тримесечие на 2015 г., TP-LINK запазва лидерската си позиция в света за 18-то поредно тримесечие,съобщиха от тайванската компания, цитирайки данни на IDC. TP-LINK е с най-голям пазарен дял на база брой продадени единици оборудване аз периода юли-септември 2015 г., като води с 33,4% пред втория в класирането, допълват от компанията.

”Почти 5 години доминираме в класирането на световния WLAN пазар. Това потвърждава, че предлагаме на нашите клиенти ненадминато съотношение цена/производителност. Инвестициите в научноизследователска и развойна дейност, ежегодното разширяване на продуктовата гама, както и постоянните усилия за обучение и информираност на потребителите са ключовите фактори, които поставят TP-LINK на върха на класацията", коментира Хермес Сонг, генерален мениджър на TP-LINK за Румъния и България.

TP-Link е с водеща позиция и на българския пазар за мрежово и комуникационно оборудване с 55% пазарен дял по брой продадени устройства, но по данни на компанията. През тази година на регионално ниво TP-Link е регистрирала около 1,1 милиона брой продадени устройства, като значителна част от тях са реализирани в България.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X