Корпоративни Комуникации

ASUS обяви два WiFi рутера с 4G LTE модем

Владимир Владков

ASUS разработи два нови WiFi маршрутизатора с вградени 4G LTE модеми, осигуряващи основна или резервна свързаност през мобилната мрежа на домашни потребители и малки фирми.

Моделите 4G-AC55U и 4G-N12 са подходящи за места, до които не достига традиционната фиксирана широколентова връзка или тя е слаба и ненадеждна. 4G мрежата е идеална и за резервна интернет свързаност в дома или в офиса.

Устройствата са със стилен черно-сребрист корпус и WAN порт за включване на външна кабелна мрежа, като моделът 4G-AC55U дори притежава два WAN порта. Маршрутизаторът 4G-AC55U поддържа най-новия стандарт за двуобхватна безжична мрежа 802.1ac (AC1200), а другият нов модел поддържа 802.11n (N300). И двете устройства използват външна антена за оптимизирано безжично покритие и силна безжична връзка до всички устройства.

За да ползват мобилния интернет, потребителите трябва да добавят подходяща SIM карта (вкл. micro-SIM) в слота на маршрутизатора и да го включат, устройството се свързва с мобилната мрежа автоматично. „Пълната регистрация на мобилния трафик позволява на потребителите лесно да ограничат превишаването на своя пакет мобилни данни“, обясняват от Asus. И двата модела сe настройват лесно с 3-стъпков процес и интуитивния графичен потребителски интерфейс ASUSWRT. И двете устройства са снабдени с индикатори за сила на мобилния сигнал, както и с улеснена инсталация и диагностика. Освен това поддържат SPI защитна стена и филтър за ключови думи.

4G-AC55U поддържа LTE мрежи със скорост към клиента до 150 Mbps и до 50 Mbps от клиента към мрежата. Вградената WiFi точка за достъп осигурява агрегирана скорост на безжичния пренос до 1167Mbit/s в двата обхвата – 2,4GHz и 5GHz.

Моделът поддържа функция за резервирана Интернет свързаност на двата WAN порта, т.е. ако една от връзките се разпадне, 4G-AC55U превключва автоматично към втората, без да се прекъсва сесията. Освен това устройството разполага с 4 LAN порта Gigabit Ethernet и с точен 10-степенен индикатор за силата на сигнала на мобилната мрежа за лесно позициониране на рутера. Наличният порт USB 2.0 поддържа принтери или флашки памет.


ASUS обяви два WiFi рутера с 4G LTE модем

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Другият нов WiFi рутер - ASUS 4G-N12, поддържа LTE до 100 Mbps (даунлоуд) и 50 Mbps в обратна посока, а вградената WiFi точка за достъп по стандарта 802.11n предоставя безжичен пренос със скорост до 300 Mbps.

4G LTE модемът може да се постави на един от четирите LAN порта на 4G-N12, който може да бъде настроен като Ethernet WAN порт, осигурявайки на потребителите гъвкавостта да избират предпочитаната от тях интернет свързаност.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X