Корпоративни Комуникации

Allied Telesis се фокусира върху партньорите в региона

Владимир Владков

Владимир Владков

Ориентираме се към корпоративния сектор, на който предлагаме цялостни решения, а не отделни продукти. За да бъде полезни на корпоративния сектор организираме технически семинари за партньорите във всяка страна, с много практически упражнения и демонстрации, заяви Иван Младенович, мениджър на Allied Telesis за Балканите, на семинар, организиран от дистрибутора Мактим.

Регионалният офис в Белград отговаря за 7 страни – Сърбия, България, Черна гора, Хърватска, Босна и Херцеговина, Македония и Гърция. В него освен Иван Младенович работят още Виктор Кръстич, инженер за решенията на компанията, а Весна Вишнич отговаря за партньорите. „Офисът предлага цялостна поддръжка на партньорите в региона – за цените, техническа и маркетинг подкрепа, дори лобизъм“, каза Младенович. В Белград се намира и техническия обучителен център, в който се провеждат курсове за сертифициране.

Иван Младенович, мениджър на Allied Telesis за Балканите„За да улесним фирмите в страните от региона да изпратят свои специалисти на обучения, разполагаме с мобилна лаборатория, в която има оборудване за $60 000. То се ползва за техническите обучения, някои от които са по два - три дена“, каза Младенович. Работните курсове са по 4 часа и се провеждат по 5 теми. Освен теоретична част има и практическа. Темите включват базово WAN конфигуриране, конфигуриране на LAN сигурност, конфигуриране на мрежа с висока отказоустойчивост, AMF (Allied Telesis Management Framework, платформа за SDN) и WiFi мрежи, базирани на контролери. Сертификационната програма дава два сертификата – за техник ( за L2 мрежи) и за професионалист (L3 мрежи), добави Младенович. Тези семинари не са безплатни, но след намаленията струват съответно 400$ и $500, като таксата включва обучение, учебници, онлайн тестове. „Обучаваните имат плътна програма - по 8 часа на дена, без мобилни телефони, обясни Младенович. - Това ще бъде предложено и на българските партньори“, добави той.

 

Компанията е на 7 място в света

с 2,6% дял от доставените Ethernet портове за Q2 на 2014 г. „Освен Cisco и HP пред нас са фирми като Dlink и Netgear със силен фокус върху потребителския сегмент, както и

Huawei и Juniper, продаващи предимно решения за телекомите, коментира регионалният мениджър на Allied Telesis. В Япония компанията все още е номер 1 с 21% пазарен дял през 2014 г. „В същото време като публична компания с акции на Токийската фондова борса всяка промяна на финансовите прогнози и резултатите се гледа под лупа. В това отношение неблагоприятен фактор бе силна йена“, каза Младенович. Освен това поделението на Allied Telesis в САЩ е щатска компания, а в корпоративния сектор всички продукти са с двойно предназначение - за цивилни цели и за армията. „И тъй като сме щатска компания, в момента не можем да продаваме нищо в Русия, а пазарът там е огромен“, добави той.

Компанията има няколко научно-развойни центъра в света. Най-модерните технологии се правят в R&D центъра в Австралия, а в Япония се работи предимно върху продуктите за сигурност, например защитните стени. Allied Telesis е сертфициран доставчик на НАТО, така че за този тип клиенти се спазват всички изисквания по отношение на проектирането и производството (например, не се ползват фабриките в Китай). В същото време в китайската фабрика са въведени изключителни мерки за проверка на качеството, като на всеки двама работници се пада по един инженер, а при тестовите процедури се проверява всяко произведено устройство, коментира Младенович.

Защитните стени

са сред най-новите продукти на компанията, те са пуснати на пазара в края на май тази година. Разработени в две серии - AR3050S и AR4050S, те поддържат всички услуги за сигурност на абонаментен принцип за всеки лиценз. Сред тях са задълбочена проверка на пакетите (DPI), чрез която се прави L7 базирано класифициране на трафика. Функция, която проверява всеки пакет, използва технологията Network Application

Visibility Library (NAVL) на японския разработчик Procera Network. Устройството предлага контрол на приложенията (например блокиране на Skype видео за дадени потребители), уеб контрол, базиран на активната рейтингова система на друга японска фирма - Digital Arts. Функциите IDS/IPS са базирани на технологията Suricata, а успешното блокиране на нежелани прониквания разчита и на технологията за IP репутации на IQRisk на американския разработчик Emerging Threats. Kaspersky Lab осигурява на потребителите на защитните стени антивирусна технология и предпазване от зловредни кодове. В същото време всички устройства от сериите AR3050S и AR4050S предоставят VPN свързаност без допълнително лицензиране, обяснява Младенович.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X