Е-Търговия

Amazon предупреди за забавяния в доставките

Computer World

Amazon предупреди за забавени доставки и артикули, които трябва да бъдат изпратени от складовете на компанията, заради разширяващата се пандемия от коронавирус.

От най-големия онлайн търговец на дребно обявиха, че ръстът на хората, които пазаруват онлайн, ще има краткосрочно влияние върху начина, по който се обслужват клиентите.

"По-специално, ще забележите, че в момента нямаме на склад някои от популярните марки и артикули, особено в категориите за домашни продукти", коментира Amazon в публикация в блога си и добавят: "Работим денонощно с нашите търговски партньори, за да гарантираме наличността на всички наши продукти и да осигурим допълнителен капацитет за доставка на всички ваши поръчки".

Amazon дори сложи в горната част на своя уебсайт банер, който съобщава, че "запасите и доставката може да бъдат временно недостъпни поради увеличеното търсене. Потвърдете наличността в складовете."

Артикули като тоалетна хартия, дезинфектант за ръце и сапун са част от стоките без наличност в неделя. Епидемията вече се отразява и на физическите магазини в САЩ, след като много от рафтовете в големите търговски вериги остават празни. На този фон, говорителят на Белия дом Джуд Дир обяви, че "изпълнителната власт работи с федерални, щатски и местни лидери, за да гарантира, че храните и продуктите от първа необходимост ще бъдат постоянно достъпни."
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X