Е-Търговия

RawCakes.bg създава електронен магазин чрез платформата Shopiko

Мария Динкова

Съвременните SaaS платформи за електронна търговия напоследък направиха истинска революция, позволявайки на всеки малък бизнес да се сдобие с пълноценен и функционален онлайн магазин. Пример за това е производителят на сурови торти RawCakes.bg – интересен стартиращ проект, който значително разшири своето присъствие, залагайки на платформата за електронни магазини Shopiko на хостинг компанията СуперХостинг.БГ.

"Shopiko е изключително лесна за използване платформа, което беше от важно значение за нашия екип, защото не сме уеб специалисти и имахме нужда от решение, което ще ни позволи да се фокусираме върху основната дейност, вместо да навлизаме в технологичните аспекти," споделя основателката Ива, която е и идеен двигател на начинанието.

Платформата позволява лесното и бързо създаване на онлайн магазин, както и неговото последващо развитие и маркетиране. Тя работи по модела "софтуер като услуга" (SaaS - Software as a Service), което дава възможност на екипа на RawCakes.bg да поддържа сайта без много усилие и да се съсредоточи в правенето на още по-вкусни и полезни сурови торти. Решението също така помага на компанията да следва по-лесно мисията си - т.е. да покаже, че полезната храна може едновременно да е и вкусна, а човек не трябва да прави компромис, избирайки между здравословния начин на живот и удоволствието от храненето.

"Екипът на Shopiko е чудесен, а гъвкавостта на платформата ни позволява да я съобразим със спецификите на нашата дейност. От самото начало досега магазинът се маркетира единствено онлайн и не използва никакви офлайн канали за комуникация. Комбинацията от сайт и социални мрежи е нашето лице пред аудиторията ни – прозрачно и открито за обратна връзка," допълва Ива. На всички стартиращи предприемачи, които обмислят да започнат свой онлайн бизнес, тя препоръчва да се насочат към нещо, което обичат да правят, да трупат знания и да се доверят на дигиталните технологии.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X