Центрове За Данни

Технически семинар за облачната система OpenNebula организира StorPool

Владимир Владков

Втора среща на потребителите на платформата OpenNebula организира в София стартиращата фирма StorPool Storage. Българската компания, която разработва софтуерно дефинирани системи за съхранение, ще събере на 11 май програмисти, потребители, администратори и други ИТ специалисти в културния център Г8. StorPool Storage е технологичен партньор на OpenNebula в България

„Преди 1 година организирахме първия OpenNebula TechDay в София. През 2016 г. събрахме много ентусиасти, тази година се надяваме да дойдат още повече, имайки предвид големия интерес към събитието“, заяви коментира Боян Иванов, управител на StorPool. - OpenNebula са наши партньори вече повече от 2 години и имаме много клиенти, които едновременно ползват решенията на OpenNebula и StorPool“.

Боян Иванов, управител на StorPool

На технологичното събитие участниците ще получат практическа информация как да създадат и управляват свой собствен облак, като съоснователите на OpenNebula Хайме Мелис и Хавиер Фонтан ще проведат и практически упражнения за създаване на облак, базиран на OpenNebula.

Системата с отворен код OpenNebulа е предназначена за управление на публични и частни облаци. Тя е внедрена в компании като Akamai, Alcatel-Lucent, CentOS, BBC, Blackberry, ChinaMobile и други. Намира добър прием при доставчици на публични облачни услуги, включително в PT Isp, най-големият хостинг в Португалия.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X