Центрове За Данни

Schneider Electric пак е сред лидерите при софтуера за управление ЦОД

Владимир Владков

Schneider Electric за трета поредна година е позиционирана от Gartner в лидерския квадрант на доклада Магически квадрант за софтуера за управление на центрове за данни (DCIM), съобщиха от българския офис на компанията. Основен принос за това има софтуерният пакет StruxureWare, модулен интегриран пакет за DCIM приложения.

Базовата платформа StruxureWare Data Center OperationБазовата платформа StruxureWare Data Center Operation може да бъде допълнена според нуждите от 10 различни модула, осигуряващи още по-голяма функционалност, обясняват от Gartner. StruxureWare е част и от по-широкото портфолио на Schneider за ЦОД с фокус върху управлението на центъра и неговата оперативна ефективност през целия му жизнен цикъл. Наскоро компанията пусна и нов софтуерен пакет за облачни решения и решения за колокация.

Дигиталната услуга StruxureOn свързва физическата инфраструктура на центъра за обработка на данни към облака на Schneider Electric. С нейна помощ се осъществява наблюдение на системата, базирано на работни данни в реално време, което позволява обслужване на критичното оборудване, преди да възникне проблем, като целият процес може да се извършва през мобилно приложение.

“Динамично развиващи се фактори като Интернет на нещата, конвергенцията, „всичко като услуга“ (Everything as a service – EaaS) и облачните услуги, водят до повишаване на разходите в центровете за обработка на данни. Осигуряването на максимална ефективност на центровете за данни, без значение от заобикалящата ги среда, изисква гъвкава, свързана, интелигентна експлоатация, базирана на наличието на експлоатационни данни”, казва Ким Повлсен, вицепрезидент и генерален мениджър на направление „Дигитални услуги и софтуер за центрове за обработка на данни“ в Schneider Electric.

Софтуерът StruxureWare за центрове за данни дава възможност на потребителите по-лесно да наблюдават и да анализират инфраструктурата, за да поддържат непрекъсната работа, да намалят рисковете от престой, както и разходите за поддръжка. Проучването на Gartner обаче обхваща общо 15 критерия за оценка, включително „цялостна визия“ и „възможност за изпълнение“. „Schneider има редица мащабни внедрявания на решението за ЦОД и стабилни приходи, които подкрепят продължаващите й инвестиции в продукта DCIM и развитието на пазара“, отличава силните страни на компанията Gartner. Анализаторите дават висока оценка и на гъвкавото ценообразуване на Schneider и подходящата пазарна стратегия за StruxureWare, която улеснява потребителите да уточнят какво точно им трябва.

Софтуерният пакет StruxureWare за ЦОД позволява максимална ефективност през целия експлоатационен живот на центъра за обработка на данни - от проектирането до изграждането и експлоатацията, оценката и планирането, както за доставчиците на колокация, така и на предприятията.

Другите две компании, които са включени в лидерския квадрант на Gartner за DCIM, са Emerson Network Power, част от корпорацията Emerson, продадена през август 2016 г. на частни инвеститори, и щатската компания Nlyte Software. Прави впечатление отпадане от анализа за 2016 г. на голям брой компании, които не успяват да покрият критериите на Gartner. В последния доклад са включени само 8 компании при 14 в миналогодишното издание, като част от нишовите играчи са „отпаднали“ от анализа, а други са преминали в категорията „догонващи“ (Challengers).

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X