Центрове За Данни

Huawei представи иновации при IoT и облачното съхранение

Владимир Владков

Владимир Владков

Модулен конвергентен център за данни, пико- и микро базови станции, поддържащи и LTE, и HSPA, и WiFi свързаност, IPTV платформа, работеща с 4К видео са част от иновативните технологии, представени от Huwaei Roadshow 2015 в София. Традиционната вече пътуваща изложба на китайския производител посещава все повече градове в Европа, а тази година ще спре в над 20 големи европейски града. Посетителите могат да видят в детайли решения за центрове за данни, сървъри и системи за съхранение (вкл. новата серия OceanStor), мобилни мрежи (вкл. eLTE и LTE-M), продукти за сигурност, както и визията на компанията за развитие на 5G.

„Представяме тази пътуваща изложба във всички страни в Европа, давайки възможност на нашите клиенти да се докоснат до нашите най-нови и модерни технологии, коментира Руки Лиу, управляващ директор на Huawei Technologies Bulgaria. - През последната година Huawei стана най-големият играч в ИКТ областта с оборот от близо $50 млрд. Компанията създава всички продукти, които решават проблеми в комуникациите между хората и между интернет нещата. Може би най-интересното от потребителска гледна точка е IPTV платформата за 4К видео. Вярвам, че хората в България ще се възползват от тези технологични достижения с помощта и на местните оператори. В камиона ще видите и най-новите достижения на Huawei в областта на безжичните мрежи, облачните услуги, както и ИТ решения, област, върху която се фокусираме от години. Представен и най-новият ни флагмански смартфон P8. Той бе показан само преди месец в Лондон и вече пожъна големи успехи в страните, в които беше пуснат. Българските потребители ще могат да ми се насладят още от следващата седмица през водещите телекоми“, добави Руки Лиу.

Безжично покритие на молове

Малката клетка за мобилно широколентово покритие на вътрешносградни пространства LampSite вече спечели награда за най-добро мобилно решение на Световния мобилен конгрес в Барселона през март т.г., обяснява Петър Михайлов, продуктов мениджър за безжичните мрежи в Huawei България. Решението, версия 2.0, работи както с LTE, така и с HSPA мрежи (едновременно или самостоятелно) и предоставя редица иновативни функции като поддръжка на три честоти по заявка, софтуерно променяни честотни обхвати, динамично заделяне на капацитет. Системата включва бейзбанд устройство, отдалечен хъб RemoteHUB(rHUB) и пико-радиоустройство PicoRRU (pRRU) за достъп. Пико клетката се монтира изключително лесно в търговски центрове, като връзката с baseband устройството става през обикновен мрежови кабел Cat 5е/6, а захранването става през Ethernet.


Huawei представи иновации при IoT и облачното съхранение

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Huawei вече е монтирала системата на жп гарата в Шънджън, най-големият транспортен хъб в Китай, като решението е подобрило значително потреблението на мобилен интернет – трафикът е скочил за 1 месец с 340%.

Ако ползва малката клетка съвместно с мрежовия радио контролер Service Anchor в молове например, операторът може да предостави достъп до данните от физическата среда (напр. местоположение на потребителя) на външни доставчици на услуги, например рекламни компании. По този начин операторът ще намали значително разходите си за наемане на място за монтаж на своите клетки, които са изключително високи при осигуряване на отлично покритие и широколентови услуги на места с огромен брой мобилни потребители.

Конвергентна система за частни облаци

E9000 Blade представлява модулен център за данни, обединяващ всичко необходимо на корпоративните потребители – изчислителни ресурси с изключително висока плътност (до 32 блейд сървъра), огромен комутационен капацитет и до 15 TB дискове за съхранение на данни. Работната температура на системата е 40оC.


Huawei представи иновации при IoT и облачното съхранение

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Huawei представя и система си от най-висок клас OceanStore 18000, която представя най-висок към момента IOPS производителност (над 5 млн. операции в секунда). „Този продукт е предназначен да обслужва големите телеком оператори и центровете за данни, коментира Камен Костадинов, инженер ИТ решения в Huawei България. - Може да управлява както SAS, така и SSD, NL-SAS дискове.“ Максималният капацитет на кеш паметта е огромен - 3072 GB (при свързване на 16 контролера). Има и допълнителни функции, които подобряват работата на системата, например SmartTier, която премества „горещите данни“ върху SSD дисковете, а „студените данни“ (т.е. по-рядко използваните) са записани на NL-SAS дисковете.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X