Центрове За Данни

HP обяви магазин за SDN приложения

Владимир Владков

Владимир Владков

Година след като обяви концепцията си за развитие на SDN, включващо комутатори, поддържащи OpenFlow, и SDN контролер, работещ с редица собствени и външни SDN приложения, HP стартира и обещания онлайн магазин за тези SDN приложения.

HP SDN App Store предоставя на партньорите от екосистемата на компанията платформа за бързо достигане до пазара, в комплект с консултантски услуги, като по този начин даде възможност на корпоративните клиенти да открият бизнес предимствата на SDN.

IDC прогнозира, че пазарът на SDN мрежови приложения ще достигне $1,1 милиарда до 2017 г., като доставчиците на мрежови приложения имат все по-належаща нужда от отворен пазарен механизъм, чрез който да могат да осребрят своите иновации. „HP SDN App Store преосмисля бизнес модела при мрежите, предлагайки на развойната общност централизирана платформа, свързана с потребителите в целия свят, обяснява Хамид Лалани от HP Networking, отговарящ за стратегически партньорства за SDN екосистемата. – С нея потребителите могат лесно да откриват, разучават и купуват специфични мрежови приложения и да ги свалят в своята оперативна среда за тестване преди да ги пуснат в продуктивен стадий“, добавя той.

„Нашите потребители искат да преобразуват своята мрежова архитектура в конкурентно предимство, а SDN приложенията могат да направят това възможно, допълва Антонио Нери, старши вицепрезидент и генерален директор на поделението „Сървъри и мрежи“ в HP. – С HP SDN App Store ние завършваме последната част от нашата SDN екосистема, превръщайки я в стабилен пазарен механизъм за иновации, които поддържат повече от 5 милиона потребители и осигурява подкрепа на потребителите при миграцията им към SDN.“

През август IDC прогнозира, че пазарът за SDN мрежови приложения ще достигне $1,1 млрд. през 2017 г.

Контролерът на HP Virtual Application Networks (VAN) SDN Controller е свален повече от 3000 пъти, а развойният пакет HP SDN Software Development Kit е свален повече от 5000 пъти. „85 компании вече са заявили желание да пишат приложения за контролера, от тях 35 вече са създали такова, а 8 SDN приложения пускаме на 1 октомври“, заяви Лалани по време на форума NetEvents, чиято основна тема беше именно SDN и NFV.

HP SDN Application Store предлага на независимите софтуерни разработчици лесен начин да пуснат креативните си решения на пазара, давайки възможност на ИТ мениджърите да разгърнат SDN архитектура, която да реши уникалните им мрежови предизвикателства с помощта на тези приложения, добавя Лалани.

HP ще предлага 4 различни категории приложения, които се различават по поддръжката и тестовите процедури:

 1. Най-вътрешният HP Circle включва приложения, написани и тествани от инженерите на HP.
 2.  Premium Circle обхваща приложения, които са създадени от водещи доставчици и са тествани съвместно от HP и нейни партньори.
 3. В Partner Circle са приложения, които са тествани самостоятелно от партньори на HP, а компанията е прегледала самите приложения.
 4. Най-външният Community Circle предлага приложения с отворен достъп, поддържани от общността, които демонстрират концептуални SDN приложения с отворен код.

По време на събитието за официалния старт на HP SDN App Store в Ню Йорк, HP представя 6 партньорски приложения, допълващи двете програми, разработени от самата компания:

 • BlueCat DNS Director осигурява налагане в мрежата на DNS правила, които позволяват на инфраструктурата за сигурност да получи пълна видимост и контрол чрез данни за управление на IP адресите на всички устройства и приложения.
 • Ecode evolve™ е SDN диригент, който улеснява динамичното предоставяне на услуги с вградено качество на обслужването и средство за смекчаване на ефекта от DoS атаките.
 • F5 BIG DDoS Umbrella дава възможност на потребителите да внедрят защита на мрежа, приложение, DNS и SSL DDoS близо до периферията на мрежата, по-близо до нападателя.
 • GuardiCore Defense Suite предоставя изключително мащабируема, SDN-базирана мрежова защита за софтуерно дефинирани ЦОД, като засича и потиска усъвършенствани постоянни заплахи, разпространението на зловреден код и атаки от вътрешни хора.
 • Приложението на KEMP Adaptive Load Balancer е интегрирано в HP VAN SDN Controller решение, което предоставя видимост от край до край на мрежовите пътища за оптимално маршрутизиране на приложенията в цялата сървърна и комутационна инфраструктура.
 • Real Status Hyperglance представлява хибриден облак и SDN управляваща платформа, която предоставя унифициран пълномащабен интерактивен топологичен преглед с 360-градусова навигация, интуитивно наблюдение и контекстно ориентирани контроли за конфиденциални действия и съдържание.
 • HP Network Protector дава възможност за автоматизирана оценка на позицията в мрежата и предоставя сигурност в реално време на всички OpenFlow съвместими мрежови устройства.
 • HP Network Optimizer за Microsoft Lync осигурява автоматизирано предоставяне на мрежови правила и QoS за подобряване на изживяванията на крайните потребители.

HP SDN App Store ще бъде достъпен от 1 октомври за щатски потребители, като включените приложения ще се продават с различни ценови опции. Първото събитие за клиенти в регион ЕМЕА, HP Discover, ще се проведе от 2 до 4 декември в Барселона.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X