Центрове За Данни

Интелигентни решения за градовете представя Schneider Electric

Владимир Владков

Schneider Electric обяви създаването в Барселона на първия си център за върхови научни постижения, който ще се фокусира върху интелигентни решения за градовете, съобщиха от българския офис на компанията. В този център ще бъде събрано цялото ноу-хау на компанията за изграждане на интелигентни градове, основаващо се на опита, резултатите и успешните „смарт сити” решения, въведени в световен мащаб, добавят от Schneider Electric. Центърът ще предлага решения с икономическо и социално въздействие с конкретни ползи за гражданите. Целта е градовете да се сдобият с по-ефективно управление и повече устойчивост чрез развитието и прилагането на нови бизнес модели.

В близко бъдеще градовете ще имат нужда от все повече устойчивост и технологии, за да посрещнат новите предизвикателства. Ноу-хауто на Schneider Electric включва редица приложения, които дават отговор на тази нужда. За второто тримесечие на 2014 г. компанията е намалила въглеродните си емисии в областта на транспорта с 16%. От началото на 2012 г. тя е намалила консумацията си на енергия с 10% благодарение на собствените си технологии StruxureWare Resource Advisor и StruxureWare Energy Operation.

„В следващите 40 г. ще станем свидетели на една градска технологична революция. Концентрацията на населението в градовете и нарастващият недостиг на ресурси ще имат сериозни последици за мобилността, качеството на въздуха, здравни услуги и т.н., казва Хулио Родригес, изпълнителен вицепрезидент „Глобални операции” в Schneider Electric. - В момента Schneider Electric работи с над 200 града в интелигентни управленски проекти. Новият център ще повиши капацитета ни за осигуряване на иновативни съвременни решения за градовете”, допълни той.

„Готови сме да подкрепим българските общини с обучения и консултации и вече сме се срещали с представители на местните власти, за да ги запознаем подробно с техническия капацитет на системите ни. Освен това сме работили с общини в рамките на обучения по енергиен мениджмънт, като един от ключовите елементи на интелигентния град. Мисля, че в България има добро общо разбиране на принципите на устойчивост и енергийна ефективност, така че това, което е нужно оттук нататък, е повече практическо действие,” допълва Кристоф Де-Лафарж, директор на Schneider Electric за Бъглария.

Центърът за върховни научни постижения на компанията ще бъде напълно оперативен до средата на 2016 г. и в него ще работят 40 изследователи. Той ще бъде изграден в едно общо пространство с изследователския център на Cisco, като по този начин допълнително се насърчава обмена на ноу-хоу между двете компании. Schneider Electric и Cisco са първите, които откриват изследователски центрове на територията на кампуса Smart City, проектиран от общинския съвет на град Барселона.

В допълнение Schneider Electric ще си сътрудничи с университети като IESE Business School, за да привлича млади таланти в новия център. В края на второто тримесечие на 2014 г. компанията обяви, че е обучила 50 000 души в сферата на енергийния мениджмънт от 2009 г. насам в рамките на програмата си BipBop.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X