Центрове За Данни

Dell атакува конвергентната инфраструктура с новата Active Systems

Владимир Владков

Dell картографира следващата фаза от своята стратегия за новия център за обработка на данни (ЦОД), представяйки нов хардуер и софтуер, който ще помогне на потребителите да разгръщат по-бързо и по-евтино нов хардуер и приложения.

Новите продукти включват Active System 800, която съчетава сървъри, системи на съхранение и мрежови устройства на Dell в един предварително конфигуриран шкаф, в който потребителите могат бързо да внедрят виртуална настолна инфраструктура, частен облак или бизнес приложения.

Компанията представи и Active System Manager, базиран на шаблони инструмент за предоставяне, който може да автоматизира някои стъпки при конфигурирането на сървъри, а това също намалява грешките. И двата продукта ще са достъпни в САЩ от ноември, а в целия свят от следващата година, заявиха от Dell.

Тогава Dell ще изкара от портфолиото си линията от подобни интегрирани системи, които представи миналата година под марката vStart, каза Тим Матокс, вицепрезидент „Стратегии" в Dell. Според компанията новата Active Systems предлага по-добър хардуер и възможности за управление от системите vStart.

Active System 800 ще замени най-високия клас продукти в линията vStart. Dell евентуално ще предложи и други Active Systems с различни ценови нива, които да заместят другите продукти vStart.

Това е най-новата стъпка в стратегията на Dell да излезе извън границите на продажбата на компютри и самостоятелни сървъри и да навлезе по-сериозно при оборудването с по-висок марж на печалба. Тя купи няколко компании в подкрепа на тази стратегия, включително SonicWall, AppAssure и Scalent, а наскоро взе и Quest Software за $2,6 млрд.

Това е предизвикателство за Dell, която предприе този ход за диверсификация на бизнеса си по-късно от конкуренти като IBM и Hewlett-Packard. С тази цел бе нает и Мариус Хаас, който преди това ръководеше мрежовия бизнес на HP, и Джон Суенсън, бивш шеф на CA.

Хаас обяви продуктите и описа стратегията на Dell на събитие за пресата и анализаторите в четвъртък в Сан Франциско. Потребителите са принудени да разгръщат системите по-бързо и на по-ниска цена, а Dell може да им помогне да направят това, каза той.


Dell атакува конвергентната инфраструктура с новата Active Systems

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Active Systems ще бъде базиран на Dell PowerEdge M1000e – шаси и блейд сървъри; системи за съхранение Compellent или EqualLogic, включително новия дисков масив EqualLogic Blade Array; нов входно/изходен модул, наречен PowerEdge M I/O Aggregator, проектиран да дирижира целия I/O трафик и да осигури максимална пропусквателна способност.

Active System 800 е предназначена за приложения, които имат нужда от висока производителност и включват мрежови компоненти Force10, казват от Dell. Компанията не обяви цени за нито един продукт. Active Systems първоначално ще поддържа хипервайзори на Microsoft и VMware, каза Анди Роудс, изпълнителен директор за виртуализацията и облачните решения.

IDG News Service, Сан Франциско 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X