Центрове За Данни

Apple ще строи огромен център за данни в щата Орегон

Computer World

Apple представи на властите в град Прайнвил, разположен в централната част на щата Орегон (САЩ), план за строителство на огромен център за данни (ЦОД). ИТ гигантът  ще издигне две големи сгради с обща площ от 46500 квадратни метра. От Apple не съобщават кога точно ще започни строителството.

Компанията вече е разгърнала в този парцел, който бе придобит от нея през февруари миналата година, неголям модулен център за данни с площ 930 квадратни метра, а по-нататъшното развитие на този проект се момента се чака. Предполага се, че зданията на центъра, офисните сгради и паркинзите ще бъдат разположени на площ от 43 хектара (общата площ на парцела е 64 хектара).

Новината от Apple идва няколко месеца след като Facebook обяви, че ще направи сериозни инвестиции в свой ЦОД в същия град, които са на стойност 210 милиона долара. Населението на Прайнвил е около 9 хил. човека, а местното ниво на безработица достига 12,8%, поради което плановете на Apple и Facebook са от огромно значение за местната икономика. Очаква се общата площ на центровете за данни на тези две компании да достигне 100 хиляди квадратни метра, а количеството на сървърите ще надхвърли броя на жителите на Прайнвил.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X