Комуникации

TP-LINK разшири СМБ портфолиото си с външни и вътрешни безжични точки

Владимир Владков 


Нови продукти за малки и средни предприятия разработи TP-Link. Te включват безжични точки за достъп за външен и вътрешен монтаж.

Новите устройства за вътрешна употреба

AC1200 EAP320 и AC1900 EAP330 предлагат максимални Wi-Fi скорости съответно 1200Gbps и 1900Gbps в двете честотни ленти (2,4 GHz и 5 GHz), благодарение на технологиите MIMO и TurboQAM. Освен това технологиите Airtime Fairness, Beamforming и Band Steering осигуряват оптимална безжична производителност и стабилна работа на бизнес приложенията, твърдят от регионалния офис на тайванския производител.

Софтуерът EAP Controller например помага на системните администратори да управляват за централизирано стотици EAP устройства. EAP330 поддържа обединяване на линиите дава възможност за комбиниране от двата Gb Ethernet порта и увеличаване капацитета. Функцията Load Balance осигурява оптимално управление на трафика, а функцията за контрол на достъпа забранява или позволява достъп на клиентите до определени сегменти на мрежата. Допълнително чрез QoS приоритизация се дава предимство на гласовия трафик. Устройствата вече се продават на препоръчителна цена 375 лева (с ДДС) за EAP320 и 432 лева (с ДДС) за EAP330.

”В България продуктите на TP-LINK присъстват в 6 от 10 жилища, които използват Wi-Fi оборудване. Стремим се да достигнем до повече клиенти в категорията на малкия и среден бизнес, както и в SOHO сегмента”, заяви Хермес Сонг, регионален мениджър на TP-LINK.

Устройствата за външен монтаж

CPE220 и CPE520 предоставят безжична свързаност до 300Mbps в обхвата 2,4GHz и мощност 12dBi, както и 300Mbps в обхвата около 5GHz и мощност 16dBi. „Те са идеалното решение за безжични мрежи с разширено покритие на големи разстояния от 13 до над 20 км. Благодарение на подсиленият корпус устройствата работят нормално при температурни условия от -30℃ до +70 ℃. В допълнение, притежават и защита срещу мълнии до 6kV и електростатичен разряд (15kV)”, коментират от TP-Link.

Устройствата могат да бъдат управлявани с помощта на приложението Pharos Control и предлагат 6 режима на работа: точка за достъп/ клиент / мост / повторител / AP рутер / AP клиентски рутер (WISP). Продуктите се продават за 157 лева (с ДДС) за CPE220 и 206 лева (с ДДС) за CPE520.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X