Комуникации

TP-LINK пусна WiFi рутер по най-мощния стандарт – 11ad

Владимир Владков

Talon AD7200 Multi-band e най-новият многообхватен маршрутизатор на TP-Link, който отговаря на най-мощния безжичен стандарт - 802.11ad. Устройството, представено от тайванския производител на CES 2016, предоставя скорост на безжичния пренос до 4,6Gbps в честотния обхват около 60GHz. Продуктът ще бъде наличен в търговската мрежа през първата половина на тази година.

Маршрутизаторът разчита на чипа Qualcomm Atheros, като освен 60GHz лента, поддържа и тези от 5GHz и 2,4GHz, предлагайки максимална безжична скорост до 7Gbps. Чрез комбиниране на решението MIMO 802.11ac устройството осигурява и допълнително покритие. „С AD7200 Talon потребителите могат да свалят безпроблемно 4K видеоклипове за четири минути и да прехвърлят стотици снимки към всяко устройство за около 5 секунди“, обясняват от TP-Link.

Qualcomm непрекъснато инвестира в иновативни технологии. Започнахме разработването на втората вълна технологии MU-MIMO, за да повишим ефективността при използване на лентите от 2,4 / 5 GHz и да предоставим на потребителите иновативната технология 802.11ad. Тези технологии са предназначени за подобряване на безжичната свързаност и потребителското изживяване“, коментира Раул Пател, старши вицепрезидент и генерален мениджър на отдел „Свързаност” в Qualcomm Technologies.

TP-LINK Talon AD7200 работи с технологията MU-MIMO 11ac, която обещава 2,5 пъти по-висока производителност от 11ac (за оптимална работа трябва да бъдат свързани най-малко 3 клиентски устройства MU-MIMO 1 × 1). Устройството разполага с 8 антени с голяма мощност, както и с усилватели за удължаване покритието на безжичния сигнал към всички свързани устройства и смартфони. Технологията за динамично формиране на лъчи увеличава производителността на устройствата. Маршрутизаторът е съвместим и с по-стари протоколи като 802.11 a / b / g / n.

Друг интересен продукт, обявен на CES 2016, е маршрутизаторът за умния дом SR20 със сензорен екран и хъб функция на „Интернет на нещата”, съвместима с безжичните технологии ZigBee и Z-Wave. SR20 е съвместим с широка гама комуникационни устройства на други производители и осигурява скорости на производителност от клас AC1900, като гарантира централизиран контрол на устройствата във вашия „умен“ дом. Освен това TP-LINK пуска пълна гама автоматизирани устройства за сигурност, осветление и управление на енергията, съвместими с SR20. Гамата включва камери за дневно и нощно наблюдение, Wi-Fi крушки, смарт щепсели и контакти с интелигентна система за мониторинг и управление на енергията.

Съвместимостта с технологиите ZigBee, Z-Wave и Wi-Fi функции позволява работата с множество устройства, включително устройства от други производители. SR20 може да изпраща известия с помощта на мобилното приложението Kasa, което информира потребителите, ако светлините са оставени включени или открива наличие на дим или изтичане на вода.

В България официалните дистрибутори на TP-LINK са Ланком България и Виртуална Зона.





© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X