Комуникации

Avaya осигурява IP комуникациите за NBC за Зимната Олимпиада

Владимир Владков

Компютърна мрежа и телефонна система, която ще обслужва NBC Universal и други компании, ще изгради за Зимната Олимпиада в Сочи Avaya, която дългогодишен партньор на компанията, отразяваща игрите. През 2010 г. за Олимпиадата във Ванкувър двете фирми също са си сътрудничили, като чрез NBC Universal над 200 милиона души са проследили различните състезания, но този път игрите ще бъдат предавани на живо по Интернет.

 

 

„Новата ситуация със сигурност ще направи мрежите и телефонните системи, които Avaya изгражда, още по-значими", заявяват от американския доставчик на IP решения.

Според Гари Мълинс, директор „Глобални услуги" в Avaya, планирането на новата инсталация е започнало още през юни, така че първата Aura система да бъде внедрена през октомври м.г. По време на игрите през февруари 2014 г. стотици Avaya телефони, поддържащи текстови съобщения, ще бъдат разположени на 3 възлови места в Сочи, включително в Международния медиен център. Чрез решения на Avaya Олимпийското градче ще има връзка с Олимпийския щаб на NBC в Станфорд, както и със студиата на компанията в Манхатън, допълват от Солитрон, дистрибутор на Avaya за България.

CW/Б 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X