Комуникации

Cisco обяви нови решения за обединени комуникации в корпоративни среди

Computer World

Като част от концепцията за съвместна работа, корпорацията Cisco Systems обяви Virtualization Experience Media Engine (VXME). Това е нов софтуер, предлагащ функционалностите на приложението Cisco Jabber за обединени комуникации (UC) върху виртуализирани работни среди.

VXME предоставя на потребителите достъп към функцията Jabber от корпоративен клас за съвместна работа, включваща предаване на глас и видео с висока резолюция, както и обмен на мигновени съобщения. В основата на продукта лежи инструментарият Cisco Virtualization Experience Infrastructure (VXI), осигуряващ виртуализация на работното място и поддръжка на централизаиран хостинг десктоп, както и приложения и услуги за съвместна работа в Cisco Unified Data Center.

VXME използва за обработка на медиа трафика не сървърните ресурси, а изчислителните мощности на процесорите на локалните потребителски устройства. В резултат на това се минимизира влиянието на аудио- и видеотрафика в реално време върху мрежата и инфрастрктурата на центъра за обработка на данни, освобождавайки мрежови капацитет и повишавайки качеството на услугата за потребителите на виртуални десктопи.  

Virtualization Experience Media Engine ще се появи на софтуерния пазар през първата половина на тази година. Първоначално новият продукт ще се използва в решения с тънките клиенти на Cisco, а след това ще се появи в системи с тънки клиетни Dell Wyse. 

www.cisco.com

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X