Комуникации

HP: мрежовият пазар ще стане по-отворен и гъвкав

Computer World

“HP Networkig има възможността да отовори една нова страница в областта на информационните технологии и по-специално в областта на конвергентните инфраструктури. Компанията ще помогне на мрежовия пазар да стане по-отворен и гъвкав.” Това каза Ираван Хира, генерален директор на Hewlett-Packard (HP) България по време на семинар, който се проведе под мотото “Change the rules of networking”.

Ираван Хира, генерален директор на Hewlett-Packard (HP) България

Според Хира, конвергентните инфраструктури представляват стандартизирани компоненти, които дават възможност на клиентите да бъдат независими и да могат да ползват и разширяват своята инфраструктура по отношение на сървъри, масиви за съхранение на данни и мрежови решения. “Всичко се ръководи от централизиран софтуер, който допълнително улеснява управлението на всички тези елементи. Със сериозната сервизна поддръжка от наша страна един център за данни ще бъде максимално гъвкав. Искаме да наложим тенденцията за работа със стандартизирани компоненти. За това колко са големи нашите амбиции говорят инвестираните средства от странта на HP. Близо $3 млрд. са похарчени за придобиването на 3Com и още 3 млрд. са вече инвестирани в развойна дейност”, добави Хира.

“Темата цени вече не е толкова актуална в България – коментира ценовото позициониране на новите мрежови решения на компанията Александър Александров, мениджър “Бизнес развитие” в HP Networking България. - Хората не плащат само първоначалната инвестиция. Те заплащат енергията, поддръжка, инженерна подготовка и др. В крайна сметка разходите са много комплексни. Според официалната статистика, първоначалната инвестиция е неповече от 30% от цялостната себестойност за 5-годишен период. От гледна точка крайната цена на притежание (TCO) смятам, че ние сме свръх конкурентни.
Александров разкри, че в плановете на компанията е създаване на клуб на мрежови инженери, където специалистите в тази област да комуникират помежду си и да дискутират своите проблеми и техните решения.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X