Комуникации

СМБ решение за сигурност на Netgear за под $300

Владимир Владков

Защитен шлюз, осигуряващ технологията за унифицирано управление на заплахите на малки фирми, домашни потребители и отдалечени офиси с до 5 работни места, пусна на пазара Netgear, съобщиха от дистрибутора Солитрон. Устройството ProSecure UTM5 се продава през партньорите на Netgear и предлага абонаментна такса без лиценз за всеки потребител.
UTM5 позволява и на малки фирми да се защитават с помощта на широк набор от защитни механизми, включително firewall, SSL и IPSec базирана VPN свързаност, URL филтриране, антивирусни и антиспам функции, като цената под $300 е много разумна за този тип клиенти, твърдят от производителя. Според Netgear ИТ отделите също могат да се възползват от UTM5 при защита на домашни мрежи и отдалечени служители, които често споделят една Интернет връзка с други крайни устройства, които да не са толкова сигурни колкото корпоративния лаптоп.


ProSecure UTM5 разполага с технологии за сигурност от водещи разработчици като Sophos, Mailshell и Commtouch, а също с патентовата технология на Netgear Stream Scanning.
„Малките офиси и компании обикновено остават встрани от вниманието. Шлюзовата сигурност за тези случаи типично се състои в инсталиране на домашно устройство, което не може да се справи със сложни атаки, заплашващи бизнес организации с различни мащаби, казва Джейсън Люнг, старши продуктов мениджър на линията за SMB сигурност в Netgear. - Чрез ProSecure предоставяме нашата UTM технология на приемлива цена, която спира повече атаки от конкурентните изделия."
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X