Комуникации

Intel реализира два 10GbE порта в сървърен адаптер

Computer World

Корпорацията Intel е известна не само като водещ производител на процесори от различни категории, но и като разработчик на висок клас мрежови системи. Една от последните разработки на технологичния гигант в този сегмент е модул, носещ наименованието Intel Ethernet Server Adapter X520-T2.

Това решение поддържа стандарта 10Base-T, т.е. осигурява реализация на 10 Gigabit Ethernet интерфейса, и се явява първия в света адаптер от подобен род с два 10 Gigabit Ethernet порта. Сървърният адаптер Intel X520-T2 обезпечава поддръжка на спецификацията SR-IOV за разширена мрежова виртуализация.

Преимуществото на варианта с два 10GbE интерфейса се свежда до възможността за дублиране, т.е. в случай на прекъсване на единия порт, вторият ще продължава да функционира. По този начин ще се повиши надеждността на канала на предаване на информацията. Освен това двата 10 Gigabit Ethernet интерфейса в Intel X520-T2 адаптера могат да бъдат обединени в един 20GbE виртуален канал със съответното удвояване на широчината на комуникационната лента.
Мрежовият модул е разработен на базата на контолера Intel 82599 и поддържа мрежово свързане на разстояние до 100 метра, а освен това включва в себе си възможността за надграждане за iSCSI протокола.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X