Комуникации

CES 2010: NVIDIA и Verizon демоснтрират Full HD таблет

Computer World

Компаниите NVIDIA и Verizon Wireless LTE Innovation Center обявиха по време на изложението CES 2010, че демонстрират пълноценно възпроизвеждане на 1080p Full HD видео през интернет на таблети със сензорни дисплеи.
Устройството е базирано на платформата Tegra и е разработено от Innovative Converged Devices (ICD). Таблетът използва ултра-широколентов интернет достъп, посредством 4G безжичен модем на Motorola и функциониращ през все още нестартиралата официално мрежа LTE на Verizon Wireless.

Идеята за съвместната работа води началото си от LTE Центъра за иновации на Verizon, който осигурява работната среда за сътрудничеството на разнообразни компании, които могат да разработват заедно продукти за новата 4G LTE технология.
Motorola осигурява безжичните 4G модеми и карти за данни, които могат да осигурят достъп до богатото визуално HD съдържание.
Verizon Wireless обяви своите планове за създаване на 4G LTE мрежа в САЩ, като тя ще е достъпна на още 25 до 30 пазара през 2010. LTE мрежата ще може да поддържа висококачествени и с висока резолюция интернет ресурси.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X