Комуникации

Allied Telesis се фокусира върху IP базираното видеонаблюдение

Computer World


Йован Бакочевич, регионален мениджър на Allied Telesis
и Виктор Кръстич, инженер в регионалния офис на Allied Telesis
Стратегическият фокус на Allied Telesis в момента са IP базираните видеоуслуги и по специално видеонаблюдението. Компанията е обявила през септември т.г. началото на партньорска програма, в която са се включили световни производители (Axis Communication, DVTel), дистрибутори и интегратори (ADT Security Services, Red Hawk) на решения за изграждане на подобен тип услуги. Това каза Виктор Кръстич, инженер в регионалния офис на Allied Telesis, на семинар, организиран от българската компания Macteam.
По-рано през годината Allied Telesis е сключила партньорство с израелската компания Extricom, която разработва решения за безжични LAN мрежи. Решенията на Extricom разчитат на т.нар. слоеста канална архитектура. Тази иновативна платформа (многопластов WLAN) позволява точките за достъп в мрежата да оперират в едни и същи канали. „Резултатът е сигурна и надеждна връзка, близка до тази на жичните мрежи, като доставя свързаност без интерференция между каналите", обясни Виктор Кръстич.
В края на август Allied Telesis е станала член на международната организация, популяризираща миграцията към Carrier Ethernet мрежи и услуги - Metro Ethernet Forum (MEF).
На семинара представителите на мрежовия разработчик дадоха информация за новите решения на компанията, които включват „зелени" комутатори, нови медия конвертори и др. Интерес сред тях предизвика обявеният през лятото 34mm Gigabit Ethernet ExpressCard адаптер. Той се продава в две версии (AT-2872SX/SC и AT-2872SX/LC) - с поддръжка на SC и LC оптични конектори и включва централизирано енергийно управление, което редуцира енергийната консумация. Gigabit Ethernet ExpressCard адаптерите са с вграден криптиращ чип, който позволява IPSec криптиране/ декриптиране на хардуерно ниво. Според Йован Бакочевич, регионален мениджър на Allied Telesis, AT-2872SX/SC и AT-2872SX/LC са подходящи за работа при наличие на оптика до всяко бюро FTTD (Fiber To The Desk) и към тях интерес проявяват военните организации.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X