Облаци

Значителен ръст на облачните решения за дигитализация на бизнеса

Мария Динкова

Значителен ръст на интереса и ползването на облачни системи за дигитализацията на бизнеса по време на първата година на пандемията от COVID-19 отчита DocuWare, един от световен лидер в софтуерните решения за управление на бизнес информация и процеси. Причина за това са форсираните процеси на нова организация на работата и масовото въвеждане на хибриден и дистанционен модел. Така на глобално ниво компанията регистрира 41% ръст на приходите от облачни лицензи за периода от 1 април 2020 до 31 март 2021 година. 75% от новите клиенти са се спрели точно на този вариант. Това е и основният двигател за успешното бизнес развитие на DocuWare през периода, като за фискалната 2020 година организацията отчита ръст на приходите на глобално ниво от 10,5% или достигане на ниво от 62,2 млн. евро.

Софтуерната платформа DocuWare, която се използва в над 100 държави в цял свят, се разработва вече над 20 години от Немечек България. Професионалисти на компанията със съответната експертиза от години работят активно и върху облачните решения, свързани с нея. Наскоро DocuWare избра българския си партньор и за изграждането на своя нов център за технологични консултации и съпорт на клиенти от региона на Европа, Близкия Изток и Африка.

"Сътрудничеството ни с DocuWare е емблематично за бизнес модела на Немечек България за изграждането на дългосрочни и стабилни отношения. Проверката в кризисните времена доказа, че това е здравата основа, върху която можем да надграждаме и да растем заедно.", категоричен е Георги Брашнаров, основател на Немечек България. "Разбира се, приносът за това е и на изключителните екипи, които стоят от десетки години зад разработването на софтуерните решения на DocuWare. В процеса на развитие на бизнеса те също се разрастват, като вече обединяват таланта на над 80 български професионалисти", допълва той.

На българския пазар през последните две години също се отчита засилен интерес към възможностите в облака, като от началото на 2020 година всички реализирани от Немечек България проекти са такива. По време на пандемията компанията отчита 68% ръст на приходите от облачни лицензи на DocuWare у нас.

"Преди компаниите бяха по-скептични към възможността чувствителната им информация да бъде качена в cloud-a. Миналата година обаче тази тенденция рязко се обърна и това притеснение изчезна. В новата COVID-19 реалност, която наложи до голяма степен модела на дистанционна работа, компаниите осъзнаха колко по-изгодни за тях са тези решения. Те не само спестяват ресурс и инвестиции в on-premise лицензи, осигуряване и поддръжка на сървърно пространство, но и дават адекватни и сигурни решения за работа в новата реалност", обяснява Веселка Данчева, Търговски директор в Немечек България.

Достъпните финансови условия за облачните решения са ключови в процеса на дигитализацията на информацията и процесите на по-малките бизнеси. Това е фактор, който заедно с форсираната от COVID-19 необходимост от търсене на нов начин на работа, отваря по-широк пазар за продуктите и услугите на DocuWare у нас.

Ръстът на бизнеса на DocuWare и разширяването на сътрудничеството с Немечек България води и до разрастване на българските екипи от специалисти, които са ангажирани с разработването, поддръжката, предлагането и внедряването на софтуерните решения. Така през 2021 година се планира професионалистите в тях да се увеличат с над 12 %.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X