Облаци

Paysafe си партнира със Snowflake за събиране и обработване на данни в облака

Иван Гайдаров

Интегрираната платформа за плащания Paysafe ще използва технологията на Snowflake, компания за облачни данни, за да извлече полезна информация и да предостави подобрено преживяване за потребителите, благодарение на решения, базирани на изкуствен интелект (AI) и машинно самообучение (ML). Това партньорство се случва в момент, когато Paysafe преминава към изцяло облачно-базирани системи при управлението и поддръжката на платежните услуги - в това число дигиталните портфейли Skrill и NETELLER, eCash решенията - paysafecard и Paysafecash, както и продуктите за обработка на плащания в Северна Америка и Европа.

Освен, че ще подкрепят усилията на Paysafe в посока идентифициране на потребителските тенденции, персонализиране на услугите, предотвратяване на измами и инициативата Know Your Customer (KYC), моделите на работа на Snowflake ще позволят на компанията да информира по-лесно потребителите за новите продуктови разработки. Цялостната услуга, предоставена от Snowflake, ще осъществи това, като даде възможност на Paysafe да получи единен поглед върху портфолиото си от алтернативни методи за разплащане.

Иван Петров, вицепрезидент софтуерно развитие и неговият екип, изцяло базиран в България, играят ключова роля за установяването на това партньорство. Екипът се състои от 16 специалисти в областта на data infrastructure, data science и машинно самообучение, които се грижат за цялостната data strategy за потребителския бизнес на Paysafe.

Snowflake помага на специалистите по анализ на дании в Paysafe да получат достъп до структурирани и полуструктурирани данни от един консолидиран източник. Това улеснява намирането, обединяването, филтрирането и използването на повече данни на компанията. Чрез платформата, Paysafe ще се възползва от почти неограничени ресурси в облака, които могат да бъдат използвани за достъп до нарастващата мрежа от доставчици на данни на Snowflake.

Рой Астън, главен информационен директор в Paysafe, коментира: "Като платформа за разплащания, наборът от данни, с които разполагаме, нараства постоянно. Когато се управлява правилно, тази информация може значително да подобри процесите ни по вземане на решения. Работата ни със Snowflake играе ключова роля за усвояване на данните в пълния им потенциал, както и ни дава стратегическо предимство в процеса. Искрено се вълнуваме от възможността да си партнираме със Snowflake и да постигнем съвместни успехи."
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X