Облаци

Frontex информира за възможностите за пътуване в Европа в условията на пандемия

Александър Главчев

Европейската агенция за управление на оперативното сътрудничество по външните граници на страните членки (Frontex) публикува карта, на която са отбелязани текущите рестрикции и възможности за пътуване в Европа, въведени заради пандемията от коронавируса. Тя дава възможност за проследяване, както на временните ограничения, въведени в целия ЕС и Шенгенското пространство, така и информация за Великобритания.

Картата е създадена с използване на технологията Esri ГИС и е част от мерките на европейската агенция в отговор на пандемията от COVID-19. На 15 май изтича препоръката на Европейската комисия за неналожителни пътувания на европейски граждани. Така, след тази дата всеки, на когото му предстои пътуване ще може да се информира от картата за мерките, които са в сила в различните държави. Например дали продължава периода на извънредно положение, разрешено ли е пътуването и с какъв вид транспорт, както и редица други уточнения.

ГИС картата e достъпна онлайн, като по последни данни във всички държави от ЕС все още са в сила ограничителни мерки по границите. Услугата се актуализира с развитието на ситуацията в страните членки на ЕС.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X