Облаци

Zoom разширява облачната си инфраструктура с Oracle

Иван Гайдаров

Zoom избра Oracle за разширяване на своя облак, отхвърляйки офертите на основните облачни лидери Amazon Web Services, Google Cloud Platform и Azure Cloud на Microsoft. Условията на сделката остават тайна.

"Наскоро преживяхме най-значителния растеж, който бизнесът ни е виждал досега, което изискваше значително увеличаване на капацитета ни за обслужване. Ние проучихме множество платформи и Oracle Cloud Infrastructure помогна за бързото ни мащабиране и задоволяване на нуждите на новите ни потребители", обяснява изпълнителният директор на Zoom Ерик Юан, добавяйки: "Избрахме Oracle Cloud Infrastructure заради водещата ѝ позиция в сигурността, изключителните ѝ резултати и ненадминатото ниво на поддръжка."

Zoom вече използва облачните услуги на Amazon и Microsoft, но в крайна сметка сега избира Oracle за настоящата оптимизация на облачната си инфраструктура. По-рано този месец, основателят и председател на Oracle Лари Елисън похвали Zoom, като нарече платформата "основна услуга" по време на пандемията.

Пандемията Covid-19 тласна много компании и образователни институции към решенията за отдалечена работа, което позволи Zoom да се изяви като ключов играч. Платформата за видеоконференции миналата седмица надмина 300 милиона дневни потребители, при 200 милиона само преди седмици.

Според съобщението на Oracle Zoom е избрал услугата на компанията заради "предимствата в производителност, мащабируемост, надеждност и превъзходна облачна сигурност". Но като цяло това е изненадващ ход от страна на Zoom. Според изследователската компания Canalys Amazon има най-голям дял на облачния пазар в края на 2019 г. - 32.4% - следвани от Microsoft - 17.6%, и Google - 6%.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X