Облаци

Австралийци под карантина свалиха сайт за административни услуги

Computer World

Порталът за държавни електронни услуги в Австралия престана да функционира заради рязко увеличаване на потребителите. Граждани на страната, пребиваващи у дома си поради епидемията от COVID-19, на практика постигнаха ефект, съпоставим с DDoS атака.

От 23 март в Австралия са затворени спортни центрове, заведения, казина, ресторанти и т.н. Засегнатите бизнеси се нуждаят от икономическа помощ и много от тях се насочиха към административния портал.

Правителството отдели за целта 189 млрд. австралийски долара (~208 млрд. лв.), което представлява 9,7% от БВП. Парите ще отидат за помощ на компании и частни предприемачи, както и за плащане на пенсии и различни социално плащания. Около 14,1 млрд. се очаква да бъдат насочени към работещото население, което в момента не може да печели средства заради ситуацията с коронавируса.

В списъка с услугите, предлагани от MyGov платформата на Австралия влизат такива свързани с плащанията за пенсионери, семейства, безработни и лица с увреждания.

Падането на портала предизвика опашки пред физическите гишета, което увеличава риска от заразяване с коронавирус. Австралия е на 16-то място по заразени - над 1700 души. Смъртните случаи до момента са 7.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X