Кариера

И платформата за дистанционно обучение Envision Play стана безплатна

Владимир Владков

От 19 март всички учители в страната могат да се възползват безплатно от платформа за дистанционно обучение Envision Play, съобщи Кирил Русев, управител на фирмата създател Нимеро. Достъпът и работата със системата ще бъдат безплатни до изтичането на периода на извънредно положение в страната - 13 април, допълва той.

Чрез нея преподавателите могат да задават задачи и упражнения на учениците, а те на свой ред да решават от собствените си устройства - компютри, таблети или мобилни телефони. Резултатите от упражненията ще са достъпни за учителите директно чрез платформата, така че те ще имат видимост върху представянето на всяко дете по всяка отделна задача.

"Планирахме официалното пускане на пазара на платформата през април 2020, но предвид създалата се ситуация решихме да изтеглим датата възможно най-скоро и да направим достъпа безплатен за периода на извънредно положение. С това се надяваме да дадем възможност за успешното провеждане на учебната година и да дадем своя принос за намаляване на негативните ефекти от загубата на учебни дни", допълва Кирил Русев,

Всъщност платформата се появи още през април 2019, но тогава тя е била ориентирана към децата в четвърти клас, които чрез нея полагат примерни изпити за предстоящите им матури. "За по-малко от месец децата от над 700 училища в страната направиха повече от 100 хиляди теста и решиха 1 622 802 задачи. Този интерес и положителната обратна връзка, която получихме от учители и родители (включително и от много деца), ни вдъхнови да развием продукта и да го направим подходящ за дистанционно обучение", обясни Русев.

Envision Play разполага с база от уроци, които свободно могат да се използват и/или адаптират от учителя според нуждите на неговите ученици. Платформата дава възможност на всеки лесно и бързо да направи свой интерактивен урок. За използване на платформата не е необходима инсталация, тъй като всички ресурси са онлайн базирани. Учителят стартира урока от интернет страница със своя персонален достъп, а учениците влизат едновременно в "клас" чрез своето устройство (компютър, таблет или телефон). След всяко отговаряне на въпрос се появява обратна връзка под формата на класация, която насърчава и мотивира учениците.

От Нимеро са подготвили и подробна инструкция как учителите да провеждат дистанционни уроци и тестове - https://editor.nimero.com/distancionno-obuchenie
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X