Облаци

Американските военни искат ревизия на офертите за JEDI

Иван Гайдаров

На 12 март Министерството на отбраната на САЩ поиска правото да получи ревизирани оферти от AWS и Microsoft за договора по проекта Joint Enterprise Defense Initiative (JEDI) на стойност 10 милиарда долара. Това се случва след като работата по него беше спряна. Въпреки че Microsoft спечели JEDI през октомври миналата година, Пентагонът иска да преразгледа части от офертите, сочи документацията, внесена в Съда по федералните искове.

Пентагонът иска да преразгледа по-специално клаузата за ценообразуване. Правителството иска още четири месеца да преоцени офертите.

От AWS обаче се противопоставят на искането на Пентагона да спре юридическото си оспорване и да преразгледа офертата си. Microsoft приема иска на Министерството на отбраната.

"Вярваме, че Министерството на отбраната е взело правилното решение при възлагането на поръчката. Въпреки това подкрепяме сегашната им позиция да преразгледат малък брой аспекти, тъй като това е най-бързият начин за решаване на всички проблеми и бързо предоставяне на необходимата съвременна технология на хората в нашите въоръжени сили. По време на този процес ние се съсредоточихме върху изслушването на нуждите на министерството, доставянето на най-добрия продукт и да сме сигурни, че нищо, което правим, няма да забави процеса. Не смятаме да променяме този подход", се казва в позицията на технологичния гигант.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X