Облаци

DataArt стана партньор на облачната платформа на Google - Google Cloud

Владимир Владков

Ново звено в компанията ще проектира решения, базирани на Google Cloud, както и обучителни програми

DataArt получи статут Premier партньор на Google за облачната платформа на интернет гиганта, след като се включи в неговата програма Google Cloud Partner Advantage.

За целта DataArt създава ново звено, което включва екип от специалисти, развиващи именно това направление. В екипа участват разработчици, инженери, акаунт мениджъри и DevOps специалисти. Екипът ще насочи своите усилия към проекти, свързани с Big Data, машинно обучение и изкуствен интелект. Планира се звеното да провежда и обучителни програми, посветени на Google Cloud.

"Партньорството с Google Cloud ще разшири потенциала на DataArt при работата с клиенти и ще даде възможност за създаване на високотехнологични решения, базирани на GCP. Политиката на компанията ще бъде насочена към проектирането на иновативни решения с помощта на платформата, които да отговорят на нарастващото търсене от страна на бизнеса", обясняват от DataArt.

"DataArt работи в тясно сътрудничество с Google Cloud в много от настоящите си проекти. Статутът на Premier партньор ни дава възможност да разширим своя бизнес потенциал и да привлечем нови клиенти, които искат да получат достъп до нашия опит с водещите световни технологии на Google чрез по-малко разходи и по-кратки срокове", коментира Юний Губин, вицепрезидент на дивизията "Облачни решения" в DataArt.

Снимка на William Iven от Pixabay
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X