Облаци

Конкурент на Amazon S3 използва дисково пространство на свои клиенти

Александър Главчев

Компанията Storj Labs създава децентрализирана система за съхранение на данни, използвайки компютри на свои клиенти по цял свят. Услугата, наречена Tardigrade, е в стадий на бета версия и е насочена към разработчици и крайни потребители.

В Storj твърдят, че достъпността на Tardigrade e 99,97%, като тарифите са повече от двойно по-ниски спрямо Amazon S3 и други традиционни хранилища. Също така от тям отбелязват, че шифроването на данните и дублирането им различни региони са стандартни функции, включени във всички абонаментни планове.

Потребителите, предоставящи свое дисково пространство за Tardigrade, печелят от тази дейност в криптовалутата Storjcoin X. Тя може да се използва купуване на допълнителни услуги в облака на компанията.

Общият капацитет, предлаган от Tardigrade варира в пределите на 4,3-7 петабайта. От Storj обещават до официалния старт на услугата, който се очаква в скоро време, за потребителите да бъдат достъпни 6 петабайта.

За разработчиците от компанията предлагат интерфейс, осигуряващ съвместимост на Tardigrade с приложения, използващи Amazon S3. Достъпна е също така и библиотека, улесняваща използването на услугата в приложения, написани на различни програмни езици.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X