Софтуер

Acronis придобива разработчика на инструменти за облачна сигурност 5nine

Computer World

Компанията за киберзащита Acronis обяви, че придобива 5nine, глобален доставчик на решения за управление и сигурност на облака на Microsoft Hyper-V и Azure. Като част от споразумението той ще стане изцяло дъщерно дружество на Acronis.

5nine предлага облачни решения за Hyper-V и многопластово решение без агент за сигурност за Hyper-V и Azure. Неговият иновативен, мощен и лесен за използване софтуер е проектиран, за да намали разходите, да увеличи производителността и да смекчи рисковете, свързани със сигурността.

Acronis ще интегрира технологията на 5nine в своята кибер платформа, като ще предостави нови услуги чрез портала на Acronis Cyber Cloud Solutions. Новите функции ще позволят на доставчиците на управлявани услуги и ИТ организациите да започнат нов бизнес и да управляват нуждите на своите клиенти.

Заедно с 5nine, Acronis ще предложи на клиентите и партньорите си по-лесен начин за мигриране на работните натоварвания от тяхната физическа или виртуална инфраструктура към Acronis Cyber Infrastructure, Microsoft Azure или и двете. Способността на 5nine да обединява миграция, управление, мониторинг и иновативни инструменти и процеси за управление на натоварването дава възможност на клиентите да покрият петте вектора на киберзащитата – чрез осигуряването на безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността (SAPAS) на всички данни, приложения и системи.

"Комбинирайки се с Acronis, ние ще можем да ускорим иновациите на продуктите, да разширим канала си за дистрибуция и да използваме нашата технология, за да отговорим на изискванията на клиентите, слоделя Керън Армор, главен изпълнителен директор на 5nine. Със знанията, натрупани от почти десетилетия опит в управлението и защитата на виртуални машини на Microsoft, от името на нашите клиенти, ние сме сигурни, че това придобиване ще ускори възприемането на облака и ще предостави сигурно и надеждно внедряване на облачната инфраструктура по цял свят."

Acronis вижда ползата в предлагането на услугите на 5nine на своята партньорска общност, състояща се от 50 000 партньори, което позволява на доставчиците на управлявани услуги и доставчиците на облачни услуги да управляват по-добре своите натоварвания на хибридна инфраструктура.

"Добавяйки решенията на 5nine към нашето портфолио от продукти и услуги за киберзащита, ние даваме на нашите партньори и клиенти лесен начин да приемат хибридната облачна платформа на Microsoft. С помощта на комбинирано решение, организациите ще могат да мигрират всички или избирани натоварвания към облака и след това да управляват, както локални, така и облачни виртуални машини с един интерфейс. Предвиждаме да комбинираме функционалността на двете решения, което да доведе до по-добър мониторинг от страна на ИТ администраторите, управление и осигуряване на киберзащита за всички натоварвания, независимо от местоположението им." каза Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Аcronis.

Acronis планира да инвестира и развива Cloud Management, Cloud Migration и Security Platform на 5nine. И двете компании имат богат опит и достигат до екосистемата на Microsoft и като Microsoft Gold сертифицирани партньори и планират да продължат да правят иновации.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X