Облаци

Спад на акциите на Cisco след слаби очаквания за Q4 2019

Иван Гайдаров

Акциите на Cisco Systems Inc. паднаха със 7% в сряда, след като от компанията публикуваха разочароваща прогноза за представянето си през четвъртото тримесечие. Основните мотиви за тези очаквания са свързани със слабото ѝ представяне в Китай на фона на търговската война между Пекин и Вашингтон и опасения за технологични разходи, които досега мрежовият гигант успяваше да избегне.

Базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания предвижда увеличение на фискалните си печалби за четвъртото тримесечие до 2,2 милиарда долара, при приходи от 13,43 милиарда долара, което е 6% повече спрямо същото тримесечие на миналата година.

Въпреки че докладът за четвъртото тримесечие потвърждава настроенията на анализаторите, че компанията успешно се е трансформирала от доставчик на хардуер във фокусирана върху хибридни облачни изчисления организация, предлагаща софтуерни решения на абонамент, ръководството на компанията предупреждава за редица предизвикателства при поръчките на доставчиците на услуги и сериозната ситуация на китайския пазар.

"През юли видяхме някои ранни индикации за макро-промени, които не бяха на лице през предходното тримесечие", обясняват от компанията.

Cisco до голяма степен успява да избегне сериозни негативи от търговската война между Пекин и Вашингтон, като коригира цените на някои свои продукти и изнася производството си извън Китай. Все пак от компанията се оплакаха, че са изместени от китайския пазара по някакви "националистически" причини, които оказват своето влияние на продажбите.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X