Облаци

Публичните клауд услуги – пазар за $70 млрд. до края на 2015г.

Computer World

Почти 70 млрд. ще достигнат приходите от публични облачни услуги до края на настоящата година, предвижда IDC. 45% от тази сума ще се формира в пет топ вертикали – дискретно и непрекъсванемо производство, банкова дейност, професионални услуги и търговия.

Очакванията са увеличеното количесто и разнообразието при облачните предложения да доведат до това, че компаниите все по-често ще предпочитат да използват обикновени технологии при своята цифрова трансформация. Занапред, през следващите 4-5 г., от IDC предвиждат тройно увеличение  на новите услуги.

Според анализатора най-много възможности за доставчиците на клауд предложения предоставя производството на интелигентни индустриални решения, изградени на базата на нови платформи, включващи както облака, така и анализи, мобилност о сициални възможности.

Същевременно обаче според анализатора както технологичните дотавчици, така и клиентите трябвя да осъзнаят какво точно задвижда тази индустрия и кои са бариерите през внедряването на облачни услуги. Очакванията са, че ще се повяват множество специфични за различни индустрии клауд предложения и това ще преобрази не само начина по който компаниите оперират по отношение на ИТ, но как се конкурират в своята сфера.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X